N-am reusit (inca) sa-mi stric definitiv telefonul.

De cand mi-am luat primul telefon mai acatarii, si cand zic asta ma refer la Sony Ericsson k750i, m-a tentat foarte mult sa-i modific softul, de ajunsesem la un moment dat ca telefonul meu avea soft de w800i, cu tot felul de imbunatatiri.
Apoi, anul trecut mi-am luat telefonul care-l am si acum, un Samsung Galaxy Spica,cu Android OS, si-am pus pe el tot felul de versiuni de sistem de operare, una mai neoficiala ca alta.

In orice tutorial care-mi explica cum sa-i instalez firmware-ul, pe undeva pe la final, cu litere mai mari si mai rosii decat restul, gaseam ceva de genul:

Proceed at your own risk. We are not responsible if you damage or brick your phone during the process.

Cu alte cuvinte, exact aceiasi oameni care te invatau cum sa-ti modifici telefonul, isi luau masuri de asigurare ca in momentul in care se intampla ceva neprevazut, si telefonul nu se mai deschide, sau devine o caramida inutilizabila, sa nu cumva sa te poti lua de ei, ca din cauza lor s-a intamplat asa ceva. Am facut-o si eu, si-o s-o fac in continuare, ca deh, nu vreau sa ma injure lumea in caz de se intampla ceva naspa.

Dar, vorbind din propria experienta (gasesti pe google multe articole de pe blogul meu unde scriam ca am testat cutare versiune de Android) in materie de instalat sisteme de operare pe telefoane cu Android OS, pot spune ca e foarte putin probabil sa iti transformi telefonul intr-o caramida, in timp ce-i instalezi alt sistem de operare.

De ce spun asta? Pentru ca:

 • am scos cablul de date din telefon dupa ce am dat start la procesul de instalare si Odin (programul folosit) mi-a dat Not responding.
 • am scos cablu de date din telefon in timp ce se instala noul sistem de operare;
 • am dat restart la calculator in timp ce se instala noul sistem de operare;
 • mi-a disparut din MyComputer hardul pe care aveam kitul cu sistemul de operare ce tocmai se instala pe telefon (am niste mufe SATA de tot rahatul, mi se intampla destul de des);
 • in urma problemei de mai sus, telefonul meu nu reusea sa treaca de logo-ul Samsung;
 • mi-a aparut pe ecran imaginea cu telefonul si calculatorul si semnul exclamarii si telefonul nu mai boota.

Si in acest moment am un telefon perfect functional, care ruleaza fin Android 2.1Eclair fara nici o problema. Daca ati avut vreodata (sau o sa aveti) aceste probleme puteti sta linistiti, nimic nu-i pierdut.

Latest Comments

 1. taz 13 iunie 2011
 2. Mack 13 iunie 2011
 3. claudiu 6 august 2012
  • Mack 6 august 2012
 4. Ady 5 decembrie 2015
 5. Ady 5 decembrie 2015

Leave a Reply

Acest site folose葯te Akismet pentru a reduce spamul. Afl膬 cum sunt procesate datele comentariilor tale.