Refinantarea, un rau necesar.

Va amintiti de perioada aia cand la orice banca te duceai, iti dadeau o gramada de bani, numai pe baza de buletin? Eu mi-o amintesc foarte bine, ca in acea perioada, am facut una din cele mai mari prostii din viata mea.

Dar, ca sa intelegeti de ce bat campii cu creditul asta de la BCR, sa incep cu mijlocul, ca apoi sa trec la inceput si dupa aia pe final va explic care-i scopul acestui articol.

Pe 10 iunie scriam ca m-am inscris in Blogal Initiative, si prima campanie initiata prin aceast proiect, venea de la BCR. Sincer, am strambat din nas si primul meu gand a fost sa nu particip, ca eu am o parere foarte proasta despre banci in general si in nici un caz n-am de gand sa recurg la pupincurisme pentru un pic de trafic (ca la premii nu cred ca o sa prind) si chiar daca articolul asta e scris oarecum din cauza unei campanii, vreau sa-l considerati sincer.

Motivul pentru care m-am decis totusi sa scriu vine din faptul ca in perioada cand se dadeau credite cu buletinul m-am aruncat la niste bani. Mai exact mi-am facut un overdraft, o descoperire de card, si dupa cateva luni, pe motiv ca imi plateam dobanzile la timp, am primit si un card de credit, cado. Binenteles ca banii n-au rezistat foarte mult pe card, si dupa ceva timp, plateam niste dobanzi de numa-numa. Si chiar daca banii care-i dadeam in fiecare luna se ridicau la valoarea unei rate acceptabile, care in cazul unui credit normal, ar fi achitat datoria, eu inca platesc dobanzi si datoria este aceiasi.

Nu va recomand sa va faceti credite. De fapt, va spun, ca un om patit, care a mai vazut situatii, daca puteti, sa nu va faceti credite la banci. Scad salariile, apare o criza monetara mondiala, cresc preturile, etc, toate astea s-au intamplat de cand am facut eu prostia sa ma bag in banii aia. Si eu inca stau bine. Am colegi care din jumatate de salariu au ajuns sa-l dea tot pe rata de la banca.

Totusi, daca sunteti in situatia mea, nu pot sa nu recunosc ca expresia „cui pe cui se scoate” are aplicabilitate. Imi doresc sa scap de banci definitiv, dar pentru asta, am nevoie de o refinantare. Si despre BCR, sincer sa va spun, nu am ce sa zic naspa pentru ca nu am lucrat cu ei pana acum. As putea sa zic de X, sau de Y, dar de BCR nu. Nu inca, cel putin. 馃檪
Si avantaje se pare ca sunt:

  • taxele notariale suportate de BCR;
  • comision analiza zero;
  • asigurare gratuita la imobil, daca e cazul…
  • posibilitatea de a mandata banca de a face operatiunile de transfer in numele clientului, deci mai putin timp petrecut pe la cozi si pe la usi. 

Am decis ca aceasta campanie la care particip sa fie doar un exercitiu personal de creativitate si colaborare, indiferent de ce se promoveaza, asa ca impreuna cu Acsel, Andrei si Iustin pregatim, o surpriza, doua in zilele care urmeaza. Cine stie, poate aparem in Biz. :p

Latest Comments

  1. Mack 23 iunie 2011

Leave a Reply

Acest site folose葯te Akismet pentru a reduce spamul. Afl膬 cum sunt procesate datele comentariilor tale.