Eficienta trasului de timp

Ieri am fost liber, ca am muncit in weekend, si totusi a trebuit sa ma duc un pic pana la serviciu, ca exista o situatie destul de urgenta care necesita prezenta mea. Si m-am dus, si-am rezolvat problema cu placere, constient ca imediat dupa ce o rezolv, eram liber sa ma intorc acasa si sa-mi vad de ale mele.

Vad o gramada de oameni care s-au obisnuit cu work from home pe vremea pandemiei, si acum le vine foarte greu sa se intoarca la serviciu.

Pe de alta parte e greu ca angajator sa vii cu o scuza valabila pentru care ar trebui sa pierzi 8 ore la serviciu plus inca cateva in tranzit, in trafic, cand izolarea cauzata de COVID-19 a demonstrat ca sunt domenii in care chiar nu este necesara prezenta fizica.

Cand tu ca angajator ai pretentia sa intru cu sfintenie pe poarta dimineata la 0750 si sa plec, daca se poate, la minim 1601 dar nu te intereseaza care este randamentul meu in acele 8 ore, poti sa fii sigur ca in loc sa fac tot posibilul sa-mi termin sarcinile pe patratica mea, eventual sa ajut si pe cineva, apoi sa-mi vad de viata mea, eu o sa trag de timp, o sa-mi iau toate pauzele regulamentare. Practic o sa fac tot posibilul sa fac cat mai putin in cat mai mult timp. Ce-i aia eficienta? Nu conteaza ca efectiv stam. Important e sa stam la serviciu.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.