How to: Android OS pe pc.

Aseara m-am decis ca totusi ar fi o chestie sa trec inapoi la Windows 7 pe netbook, insa nu eram pe deplin convins asa ca mai cautam alternative…Jolicloud nu…Kubuntu nu…Android…

Android OS pe laptop? Hmm, asta chiar e intersant, si nu multa lume constientizeaza ca Android OS este de fapt linux…
Anyway, m-am apucat de facut sapaturi si-am aflat doua chestii:
1.Daca vrei sa te bucuri de experienta Android OS 3.0 Honeycomb pe pc/laptop trebuie sa instalezi SDK-ul si sa creezi un ADV -android virtual device. Dar chestia asta reprezinta un compromis, pentru ca de fapt, Android OS ruleaza intr-un emulator. Ceea ce il face lent si nefolosibil.
2.Daca te multumesti cu Android 2.2 poti incerca site-ul Android-x86.org unde cativa baieti destepti au portat sistemul de operare destinat telefoanelor si tabletelor pe sisteme de tip pc. Fiind un posesor de netbook Eee si de stick usb, de la teorie la practica n-a trecut prea mult timp. Am formatat stick-ul FAT32, si imaginea iso descarcata in cateva minute (73MB pentru un sistem de operare e destul de putin) am „arso” pe stick folosind LiLi. Am boot-at si am instalat sistemul de operare pe o partitie NTFS fara sa pierd alte date care le aveam pe acolo. Toata chestia asta are si GRUB asa ca creearea unui sistem multi-boot (Android OS si Windows 7) e un fleac. Adica ceea ce se poate vedea in filmuletul urmator:

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.