SOPA, sfarsitul internetului, asa cum il stim.

In primul rand ce-i SOPA?
SOPA vine de la Stop Online Piracy Act, si-i un proiect de lege american care, pe motive de protejare a proprietatii intelectuale si drepturilor de copyright, ar da putere Departamentului de Justitie american, printre altele, sa actioneze impotriva site-urilor din afara granitelor SUA prin blocarea accesului la site acuzat, interzicerea motoarelor de cautare de a afisa rezultate cu acel site, in principiu aplicarea unor reguli stricte si absurde in ceea ce priveste libertatea de care beneficiam in acest moment pe internet.

Nu-i o gluma, mai multe detalii puteti citi pe pagina de wikipedia dedicata acestui proiect de lege.
Desi cu intentii bune (eliminarea pirateriei), proiectul de lege va deschidea calea pentru abuzuri si cenzura pe internet.

Chestia faina e ca pe 18 ianuarie, adica azi, internetul intra in greva pentru a protesta. Peste 7.000 de site-uri printre care Wikipedia, Mozilla, Reddit, WordPress, XDA-Developers, openSUSE, twitpic.com, maine vor fi inaccesibile. Google chiar a cochetat cu ideea de se inchide temporar astazi, dar a revenit asupra deciziei, protestand printr-o pagina sugestiva.

Asa ca azi, macku.net nu va fi accesibil, pentru a fi accesibil altadata.
Multumesc pentru intelegere.

Latest Comments

  1. Cristi Mîrț 18 ianuarie 2012
  2. Macku 18 ianuarie 2012

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.