Cateva informatii despre Medal of Honor: Warfighter

La momentul actual, pe partea de jocuri first person shooter, exista 4 jocuri mari si late care sunt asteptate in fiecare an. E vorba de Modern Warfare, Call of Duty, Battlefield si Medal of Honor. Activison se ocupa de seriile MW si CoD iar EA de Bf3 si MoH, lansand jocurile alternativ, spre deliciul consumatorilor de shootere.
Daca anul trecut am avut MW3 si Battlefield 3, anul asta e musai sa apara MoH:Warfighter si CoD:BlackOps2. Despre BlackOps2 nu zic inca nimic, pentru simplu fapt ca primul mi-a lasat un gust destul de amar si nu vreau sa-mi aduc aminte. Poate o sa-i fac un review atunci cand o sa apara. Totusi, despre Warfighter, am ce zice…

Cateva informatii generice…

Jocul dezvoltat de Danger Close va fi lansat pentru Xbox, PS3 si PC pe data de 23.10.2012 in USA si 26.10.2012 in Europa, se poate face precomanda si o sa se vanda la pretul de 59.99 dolari. Engine-ul grafic e Frostbite 2 imbunatatit, plus ca va beneficia de culori mult mai vii decat in MoH:Afghanistan sau Battlefield 3 (cam albastrele peisajele in jocurile alea, nu?), iar pentru motion-capture s-au folosit chiar operatori Tier 1, ceea ce eu personal am apreciat si la jocul anterior.

Pe partea de singleplayer…

Jocul se vrea o transpunere cat mai apropiata de realitate a ceea ce inseamna la ora actuala nu neaparat razboi, ci conflicte militare, pornind de la locatii, la sunetul armelor, dialoguri intre personaje si tot ceea ce poate aduce veridicitate acestui joc. La fel ca in jocul anterior, exista consultanti care au lucrat sau inca lucreaza in structurile Tier1, doar ca nu numai din fortele speciale americane, ci si din fortele speciale a altor tari, cum puteti vedea mai jos. Deasemenea, pentru acest joc s-au incheiat parteneriate cu producatorii de arme si echipament militar, cum ar fi Magpul, Mechanix, London Bridge Trading, Trijicon, Surefire, McMillan, LaRue Tactical, US Optics, Vickers sau SOG iar lista pare inca deschisa…Din acesta lista pot sa-mi imaginez ca vom avea acces la McMilllan TAC-300 sau LaRUE OBR, incarcatoare PMAG si grip-uri AFG, manusi, ACOG, lanterne, etc.

Campania va fi de fapt continuarea celei din MoH: Afghanistan, si a fost imaginata si scrisa de operatori reali in timp ce erau peste granite in misiuni, nefiind concentrata pe un singur eveniment, ci pe mai multe conflicte, unite de amenintarea terorista. Personajul principal e Preacher, care se intoarce acasa din misiune pentru a-si gasi familia distrusa. N-am gasit o traducere mai buna pentru torn apart. Incercand sa-si salveze casnicia, Preacher isi aduce aminte pentru ce a ales acest drum exact in momentul cand o noua amenintare apare chiar in interiorul granitelor Statelor Unite. Printre personajele din campania singleplayer se vor mai gasi si Mother sau Voodoo iar locatiile dezvaluite pana in acest moment includ Somalia si Filipine.

In principiu e doar actiune scriptata, insa sper totusi ca vor face o treaba mai buna ca in jocul anterior, unde am dat de cateva bug-uri destul de enervante din punctul asta de vedere. Un lucru care m-a surprins placut este faptul ca in secventele scriptate gen „breach” poti totusi alege actiunea care vrei sa o faci. Totusi, nu ma astept la mare lucru, orice imbunatatire fata de jocul precedent fiind binevenita.

Pe partea de multiplayer…

Ceva s-a schimbat clar, in sensul ca dupa ce si-au luat-o destul de tare in barba cand au fost nevoiti sa schimbe numele de „Taliban” din multiplayer, acum nu vei mai lupta impotriva baietilor rai, oricum s-ar numi ei. Nope. Acum bataia se da intre 12 forte speciale a 10 tari, si anume:

SEAL (USA)
Acronimul vine de la United States Navy’s Sea, Air, and Land Teams, sunt fortele speciale care apartin de U.S. Navy dar care fac parte totodata si din Naval Special Warfare Command (NSWC) sau United States Special Operations Command (USSOCOM)

GROM (Poland)
Grupa Reagowania Operacyjno-Manewrowego este una din cele cinci forte speciale ale fortelor armate poloneze. A fost infiintat oficial pe 8 iulie 1990 si se ocupa cu operatiuni speciale si razboi neconventional incluzand actiuni antitero.

SFOD-D (USA)
Special Forces Operation Detachment – Delta este cunoscuta ca si „The Unit” si apartine de US Army.

SAS (UK)
Special Air Service apartin de armata britanica si s-a infiintat pe 31 mai 1950. Fac parte din United Kingdom Special Forces (UKSF) si au servit ca model pentru unitati similare infiintate in alte tari.

JTF-2 (Canada)
Joint Task Force 2 este o unitate de elita a Canadian Forces si face parte din elemetele operationale a Canadian Special Operations Forces Command. (CANSOFCOM)

OGA (USA)
Other Government Agency (OGA) este ramura operationala a Intelligence Community sau CIA. Cunoscuti ca si Ghosts, acestia sunt recrutati din cadrul diferitelor forte speciale, ramuri militare sau alte departamente.

FSK/HJK (Norway)
Hærens Jegerkommando apartin de armata norvegiana, si se ocupa de tot ceea ce inseamna operatiuni de commando si antitero.

S SOG (Sweden)
Särskilda Skyddsgruppen este o unitate de operatiuni speciale apartinand de armata Suediei, infiintata in 1994. Numarul operatorilor din acest grup se crede a fi intre 60 and 80, cu o medie de varsta de 31 de ani.

SASR (Australia)
Special Air Service Regiment este o forta speciala apartinand armatei australiene modelata dupa SAS-ul britanic, a carui motto il si imparte – “Who Dares Wins”, insa isi trage si experienta din fortele de cercetare si commando din timpul WW2 in special Z Special Unit (Z Force/SRD).

ROKN UDT (South Korea)
Naval Special Warfare Brigade este o unitate a apartinand fortelor navale coreene. In fiecare an fac antrenamente in comun cu SEALs.

KSK (Germany)
Kommando Spezialkräfte este o unitate militara de elita compusa din operatori apartinand de Bundeswehr si organizati in Division Spezielle Operationen – DSO

SPETZNAS GRUPPA ALFA (Russia)
Apartinand de Russian Federal Security Service (FSB) acestia sunt o unitate de elita specializata in salvarea de ostateci si operatiuni antitero.

In multiplayer veti avea parte de clase diferite, kilstreaks, veti putea arunca o privire si ceva cartuse dupa colt, drone aeriene si terestre, rachete si suport aerian, etc. N-am vazut inca vehicule si banuiesc ca acesta va ramane apanajul Battlefield, multiplayerul din MoH incercand sa se apropie de cel din seria Modern Warfare.

Pareri?!?

Latest Comments

  1. Pingback: MEDAL OF HONOR – WARFIGHTER « NEWGAME.RO 24 octombrie 2012

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.