Asa incepe… Anonymous contraataca.

Internetul, asa cum se prezinta in zilele noastre e un pic ca Vestul Salbatic. In principiu, toata lumea poate face ce vrea si legea care sa reglementeze ceva e neputincioasa. Dar nu-i problema, dupa ani si ani de existenta, internetul s-a maturizat si poate tine la un loc de la simpli utilizatori de mail sau retele sociale, pana la artisti, anarhisti, hackeri (in sensul adevarat al cuvantului, nu pustanii care se c*ca pe ei ca ti-au schimbat statusul la messenger) ciudati, pedofili, si lista poate continua la nesfarsit.

Nu cred ca este vreo comunitate care sa nu fie reprezentata pe internet, si chestia faina ca spre deosebire de un stat real, lumea poate sa coexiste fara sa-si dea in cap. Se comunica, se face piraterie, se schimba porn, se discuta despre bombe si arme artizanale sau extraterestri si teoria conspiratiei, se fura, se fac schimb de idei si se inventeaza chestii noi.

Si totul merge bine. Mai bine decat in orice comunitate reala, nu au existat pana acum conflicte majore. Fiecare are particica lui, nu deranjeaza pe nimeni. Intradevar, cum am mai spus, e ca Vestul Salbatic, ceea ce nu inseamna ca e si foarte sigur, dar daca inveti cateva reguli de bun simt, daca furi meseria de la cineva mai vechi si mai experimentat, ar trebui sa fii acoperit, si experienta cu online-ul sa fie doar una fructoasa. Orice ai cauta online.

Dar exista oameni care nu inteleg ca existenta internetului, asa cum il stim acum, vine exact din libertatea de exprimare de care s-a bucurat pana acum. Ca-i legal/moral sau nu, nu a contat prea mult, era loc pentru fiecare si pe langa tot felul de mizerii au aparut si chestii faine. Multi ati auzit de 9gag, ei bine, majoritatea meme-lor au aparut intai pe 4chan, unde sub protectia anonimatului, coexista tot felul de dereglati. Si totusi, nu esti asaltat de imagini deranjante cum te conectezi la internet si pierzi ore intregi pe Facebook sau pe forumuri de modelism, asta insemnand un singur lucru. Internetul se autoregleaza, si e un sistem care chiar functioneaza.

E ca o dezordine bine organizata. (cei care-s dezordonati stiu despre ce vorbesc)

Zilele astea, mai exact pe 24 ianuarie, in SUA se vor vota 2 legi: SOPA si PIPA care vor sa faca ordine pe internet. Cu alte cuvinte, sa cenzureze. Peste 7.000 de site-uri, printre care wikipedia, google, facebook, twitter au protestat impotriva acestei legi pe data de 18 ianuarie. D-aia nu mi-a functionat nici mie blogul, l-am sabotat de buna voie, in semn de protest. Si pentru ca nu era de ajuns, pe langa SOPA si PIPA cei de la FBI sau trezit sa inchida Megaupload pe motiv de incalcare a legilor internationale cu privire la drepturile de autor si au arestat pe cofondatorii site-ului de sharing de fisiere, Kim ‘Dotcom’ Schmitz si Mathias Ortmann in Auckland, Noua Zeelanda.

Oameni deja deranjati de proiectele de lege mai sus mentionate, cunoscuti sub numele de Anonymous au lansat drept raspuns cel mai mare atac de tip DDoS impotriva FBI, Departamentului de Justitie, BMI, Universal Music si MPAA, copyright.gov, EMI, si inca cateva…

Nu stiu daca aceste atacuri cibernetice vor avea efectul scontat si nu vor face decat sa inrautateasca situatia, insa e bine ca exista niste oameni care au puterea de a face acest gen de lucruri pentru a arata ca internetul ar trebui sa fie liber si in mainile utilizatorilor, la fel ca pana acum.

Linkuri interesante: 

Contul de Twitter asociat Anonymous.

Comunicatul de presa la Operatiunea Megaupload.
We are Anonymous.
We are Legion.
We do not Forgive.
We do not Forget.
Expect Us.

Latest Comments

  1. Guardyan 26 mai 2012

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.