Barbatilor le plac femeile destepte

Cu vreo doua zile in urma mi-am facut din nou curaj sa intru in reader (numai 457 de articole necitite, o nimica toata) si-am dat peste articolul bloggeritei mele preferate din Iasi (na c-am zis-o) care in esenta lui lirica era de fapt un raspuns la un alt articol al altei bloggerite iesene.

Subiectul? – Daca barbatilor le plac femeile proaste mai mult decat cele destepte.

Din start ideea articolului initial a fost macelarita, cei care ar fi fost in drept sa raspunda nefiind intrebati sau luati in seama nici macar de dragul principiilor jurnalistice.
Nu-i nimic, am de gand sa-mi dau eu cu parerea din perspectiva de parte vatamata…

Am mai zis-o si o s-o mai zic de cate ori e nevoie, la nivel instinctiv si general, barbatii sunt atrasi de femei cu calitati de domeniul estetic iar femeile cauta barbati cu anumite calitati financiare. Fara sa jignesc pe nimeni, in mare parte cam asta-i adevarul – de asta femeile se aranjeaza si barbatii aduna bani (era sa zic „muncesc” dar nu-i valabil tot timpul, nu-i asa?).

Dar…pentru ca nu suntem animale (barbatii nu sunt niste porci, gen), instinctele astea sunt deseori suprimate, si vorbind in contextul unei relatii se ajunge sa se aprecieze foarte mult alte calitati printre care si inteligenta, sau calitati care depind intr-o anumita masura de ea.

O femeie desteapta stie sa se puna in valoare orice alte defecte ar avea, stie sa se faca placuta tie si celor din jurul tau incat sa o prezinti cu mandrie ca fiind consoarta ta. Cu cineva cu care se presupune ca iti petreci foarte mult timp ar fi si culmea sa nu poti purta o discutie, pana la urma cam cat de mult te poti rezuma doar la sex?

As fi ipocrit daca n-as recunoaste ca ochii nu-mi mai poposesc pe vreun fund sau decolteu din cand in cand, dar nici eu nu mai stiu de cate ori nu mi-am vazut de treaba cand domnisoara in cauza nu era in stare sa lege doua cuvinte sau punea intrebari puerile.
Pe de alta parte cat de interesante mi-au devenit altele cand purtam discutii argumentate pe diferite teme (de la moda la astronomie)

Intradevar, sunt unii barbati care se simt amenintati de inteligenta unei femei. Daca mai este si atragatoare e si mai rau. Se trece deja in caligynephobia sau venustraphobia – adica teama de femeie frumoasa, insa cei care sufera de asa ceva sunt bolnavi, ca sa nu zic prosti. Si nu merita.

Inca o chestie, ca era sa uit, o femeie desteapta stie/poate in majoritatea cazurilor sa pastreze pe cineva langa ea, daca asta isi doreste.

Latest Comments

  1. seaqxx 3 mai 2012
  2. Oz 12 iulie 2012

Leave a Reply

Acest site folose葯te Akismet pentru a reduce spamul. Afl膬 cum sunt procesate datele comentariilor tale.