Lista aplicatii de pe tableta

Zilele astea mi-am dat seama ca n-am facut pana acum nici un articol in care sa recomand aplicatii numai bune de instalat pe o tableta cu Android OS.

O sa ma limitez doar la aplicatii si n-o sa zic nimic de jocuri, cu precizarea ca aceasta lista nu se vrea un „must have” ci doar ce am instalat si folosesc eu in mod curent. Pentru intocmirea acestei liste am folosit Apps Share.

Adobe Reader
Cititor de documente pdf de la „mama lui”.

Any.DO
Probabil unul din cele mai aratoase si usor de folosit aplicatii pentru organizarea programului. Aplicatia se sincronizeaza mai nou cu contul de Google, are widgeturi, si eliminarea task-urilor indeplinite se face prin scuturarea telefonului.

Barcode Scanner
Aplicatia citeste coduri de bare normale dar si QuickResponse.

Beautiful Widgets
Nu e o aplicatie cat un widget, dar care nu trebuie sa lipseasca de pe un device ce ruleaza Android OS. E de fapt un ceas cu informatii despre vreme cu sute de posibilitati de modificare a aspectului pentru a multumi pe toata lumea.

Blogger
Aplicatia oficiala de blogging de la Google, desi ii lipsesc optiunile avansate este ideala pentru a nota o idee de articol ce va fi dezvoltat mai tarziu.

CallTrack
Aceasta aplicatie noteaza in Google Calendar toate apelurile primite/efectuate. O aplicatie perfecta pentru a tine minte cine, cand si cat te-a sunat.

Contul tau Orange
Aplicatia oficiala de la Orange, nu este optimizata pentru tableta din pacate insa are functii de care nu ma pot lipsi

Dropbox
Un must-have in cazul in care aveti nevoie sa transferati wireless fisiere de pe un dispozitiv pe altul (fie el pc/ telefon/tableta/etc)

Evernote
Cea mai buna aplicatie de luat notite, are si interfata web si app pentru Chrome, sincronizarea notitelor se face automat, plus o gramada de optiuni, widget, etc.

Facebook
Aplicatia oficiala de Facebook pentru Android OS, nu-i optimizata pentru tablete, nu se misca nici grozav, dar se ocupa de chestii de sincronizare a agendei asa ca o am.

FriendCaster
Aplicatie third-party pentru Facebook, cu o interfata gandita special pentru tablete, se misca destul de bine si e foarte usor de folosit spre deosebire de cea originala. Vine cu widget mare, redimensionabil.

Google Docs
Inca nu folosesc Docs foarte des insa am acolo cateva documente care nu as vrea sa le pierd

Google Reader
Una din aplicatiile care au inlocuit televizorul din viata mea. Sunt abonat la blogurile mele preferate asa ca atunci cand apuc sa ma uit in reader aflu cam tot ce conteaza pentru mine. Mi-am bagat inclusiv feedul de notificari din Facebook in Reader.

Google+
Inca n-am ajuns sa folosesc Google+ mai mult decat Facebook dar e bine sa fie acolo decat sa lipseasca 馃檪

IMDb
Cu ajutorul acestei aplicatii (atunci cand sunt logat, binenteles) pot afla daca a mai aparut un episod din serialele mele preferate sau ce filme sf au mai aparut in ultima vreme.

mAnalytics
Statistici avansate de pe Analytics pentru acest blog: vizitatori, pageviews, string-uri de search, etc.

Messenger
Clientul de Yahoo! pentru mesagerie instanta, il folosesc foarte rar dar e bine ca-i acolo.

Opera Mobile
Versiunea mobila a browserului meu preferat de pe pc, se misca destul de bine, are navigare bazata pe tab-uri si sincronizare a adreselor salvate cu versiunea de pe pc.

Paper Camera
O aplicatie interesanta care aplica diferite efecte direct asupra camerei foto, pentru a crea de exemplu iluzia unor desene in creion.

Peel Smart Remote
Aplicatia ruleaza doar pe tabletel Samsung cu led IR incorporat si transforma tableta intr-o telecomanda universala.

Pixlr-o-matic
Aplicatie pentru editat fotografii foarte usor de folosit, prin combinarea a zeci de optiuni.

PS Touch
PhotoShop Touch este versiunea pentru tablete a programului cu acelasi nume existent pe Mac sau PC. Optiunile sunt binenteles mult mai putine pe tableta insa este fara indoiala o unealta foarte puternica de modificat imagini.

ReadItLater
Se intampla uneori ca gasesti ceva interesant de citit dar nu ai timp pe moment? Sau ai prefera sa citesti pe pc decat pe mobil? Sau depinzi de internet wireless si unde ai vrea sa citesti un anume articol nu exista internet? ReadItLater salveaza pagina si ti-o pastreaza pentru mai tarziu.

Screen Filter
Daca luminozitatea tabletei e la minim si totusi e prea mult cand cititi pe intunerica aceasta aplicatie poate scadea luminozitatea si mai mult, ba chiar mai salveaza din baterie daca ecranul este construit pe tehnologia AMOLED.

SketchBookX
Aplicatie grozava pentru desenat pe tableta, cu o multime de unelte si optiuni pentru acestea

Smart Mobile
Aplicatia de mobile banking de la Raiffeisen Bank, din pacate nu-i optimizata pentru tableta, insa isi face treaba.

SoundHound
Uneori auzi o melodie si nu stii cine o canta sau cum se numeste? Daca ai SoundHound instalat, ai scapat de grija pentru ca e de ajuns sa inregistreze o mica portiune din piesa pentru a-ti furniza destul date cat sa nu le tii minte. Nu functioneaza cu manele.

Speed Test
Face exact ceea ce spune, masoara viteaza internetului.

Total Commander
Desi nu-i la fel de grozav ca varianta de pe PC, suporta plugin-uri si are cateva optiuni interesante.

tTorrent
Programel pentru descarcarea de torrente, merge foarte bine pe tableta, are optinea de a face trafic doar cand e conectat la wireless, si e gratuit.

TweetCaster
Client de twitter optimizat pentru tablete cu o interfata usor de folosit.

Latest Comments

  1. moalesipufos 13 noiembrie 2012
  2. moalesipufos 26 noiembrie 2012
    • Mack 26 noiembrie 2012
  3. moalesipufos 26 noiembrie 2012
  4. ionel 22 decembrie 2012
    • Mack 22 decembrie 2012
  5. gaby 23 decembrie 2012
  6. moalesipufos 10 ianuarie 2013

Leave a Reply

Acest site folose葯te Akismet pentru a reduce spamul. Afl膬 cum sunt procesate datele comentariilor tale.