>Pe varf de munte

Mos Gica era cabanier de cand lumea.
Pe chipul vesnic bronzat si brazdat de riduri nu i se putea citi varsta, si printre turisti umbla vorba ca daca Burebista ar mai fi trait, ar fi trebui sa-i zica lui Gica Cabanierul „nene”.

Nu cobora de pe munte decat rareori, si atunci schimba mai multe vorbe cu Vasile si Marian, cei doi magarusi de povara care-i carau proviziile necesare traiului la cota 1900 decat cu oamenii din sat.
Insa cu turistii altfel statea treaba. Daca era tras de limba, la o ceasca de ceai iti povestea ore intregi tot felul de peripetii intamplate chiar lui sau auzite de la altii cu un har greu de egalat.

Cu o matura in mana, se plimba pe coridorul principal stricand plasele paianjenilor imaginari care i se parea ca salasluiesc in colturi, sa nu se faca de ras in fata drumetilor.
Tocmai cazase vreo zece baieti intr-o camera si obrajii acoperiti de barba carunta suradeau. Nu se bucura de bani cat de faptul ca lumea inca mai iubeste muntele si drumetiile in aceste vremuri cand tineretul uitase de placerile simple si pierdea din ce in ce mai mult timp pe feisbuc.
In scartait de podele, trecu cu pasi apasati prin fata usii unde-i cazase pe cei zece baieti si ce auzi din interior il facu sa scape matura din mana.

-Suge-o pe aia! 

Revenindu-si din soc, ridica matura de pe jos cu mana stanga, cu dreapta isi facu o cruce mare si lipi ochiul de gaura cheii sa vada ce orgie necurata se petrece in cabana lui sfintita cu aghiazma si busuioc. Cu ochiul nu reusise sa vada nimic insa surprinse clar un dialogul:

-Si pe ailalta!-Nu pot!-De ce sa nu poti?-Cum de ce? E prea mare!

Convins ca turistii se apucasera de perversiuni, puse mana pe clanta si intra in camera pregatit sa vada cu ochii lui ce mai auzise de pe la altii despre relatii nefiresti si pacatoase intre barbati.

-Ba ce mama dracu’ faceti voi aici de-mi spurcati cabana?!

La care unul din grup se ridica speriat in picioare cu o tableta in maini si gatuit de emotie ii raspunse:

-Nimic Mos Gica, ne jucam Osmos

Latest Comments

  1. Fumatorul Vesel 28 februarie 2012
  2. rembo 28 februarie 2012

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.