Sa mor daca inteleg ipocrizia…

Se spune ca pentru a putea rezolva o problema trebuie sa iesi din ea, pentru ca nu esti capabil sa vezi toate aspectele. Get out of the box, gen. Totusi, nu pot sa inteleg cum oameni de altfel cu o inteligenta peste medie pot uneori sa faca niste prostii atat de mari.

In ultimele saptamani vad in jurul meu doua cazuri grave de ipocrizie, care nu ma afecteaza neaparat in mod direct, dar afecteaza prieteni si colegi.

In primul caz, un tip care beneficia de o anumita functie si se bucura de un program lejer, o halba de bere si o buca tanara si-a pierdut beneficiile. Nu pentru ca nu le-ar fi meritat, ci doar pentru ca toata afacerea a ajuns la un alt nivel, mai inalt. Inteleg invidia sau parerile de rau care le simte acum.

Nu pot sa inteleg cum poate sa judece pe cel care i-a luat functia ca face aceleasi lucruri care le-a facut si el, la vremea lui.

Al doilea caz e si mai grav, pentru ca e vorba de relatii de prietenie vechi de ani de zile, ani aruncati la cosul de gunoi pentru o tipa. Xulescu in cauza, si-a exprimat vehement in nenumarate cazuri parerea despre cat de naspa ar fi ca in cazul in care eu (ma dau pe mine de exemplu ca nu vreau si nu are rost sa dau nume), m-as desparti de o iubita, si unul dintre prietenii mei apropiati s-ar combina imediat cu ea. Ca el n-ar face, ca el n-ar drege, ca nu-i in regula, pareri exprimate cu voce tare, in fata unora mai permisivi in aceasta chestiune. Imaginati-va in secunda doi, ca acel Xulescu incepe sa se vada din ce in ce mai des cu tipa proaspat iesita dintr-o relatie, desi inainte nu dadea doi bani pe ea. I s-a zis sugerat finut ca nu-i in regula ce face, i s-a zis clar si intre patru ochi, si a fost ironizat pe facebook.

Nu pot sa inteleg cum dai cu piciorul la prieteni de ani de zile, la singurii oameni care te-au ajutat sau au fost langa tine cand erai in cele mai naspa situatii, oameni cu care ai trait in aceiasi casa si-ai manacat din aceiasi paine pentru o tipa care-i fosta unui prieten.

Si tot eu sunt ala nebun, ala prost care scrie dupa dictare…

Latest Comments

  1. nu conteaza 1 iulie 2012
    • Mack 1 iulie 2012
  2. Lady bug 11 iulie 2012
  3. Mack 11 iulie 2012
  4. Lady bug 11 iulie 2012
  5. Lady bug 11 iulie 2012
  6. Mack 11 iulie 2012

Leave a Reply

Acest site folose葯te Akismet pentru a reduce spamul. Afl膬 cum sunt procesate datele comentariilor tale.