Orange Webcare e doar ca sa fie

In primul rand vreau sa zic ca nu o sa renunt la Orange. Sunt moldovean, si ca toti moldovenii, folosesc serviciile Orange. Si pana nu se trec toti prietenii mei pe alte retele eu cam asta o sa folosesc. Poate imi inchid abonamentul si trec pe PrePay.

In al doilea rand eu sunt client de vreo 8 ani si platesc facturi destul de mari la acest operator de telefonie. Am o prietena care-mi spune ca daca asa inceta eu sa-mi platesc facturile, Orange Romania si-ar lua jucariile si s-ar duce in Botswana. Nu stiu cat de adevarat este acest lucru, cert este ca la cat platesc, as vrea sa am niste beneficii acolo, sa-mi schimb telefonul o data pe an. Macar.

Ei bine, acest lucru nu este posibil. Cand am semnat eu contractul cu ei, asa numita „fidelizare” se facea o data la 12 luni. Apoi, anul asta, fara sa semnez nimic, fara sa fiu anuntat, s-a marit perioada la 18 luni. Probabil intr-o tara cu un sistem legislativ bine pus la punct as fi putut sa-i dai lejer in judecata si cu banii capatati sa-mi iau macar un harb de masina. Da’ traim cu totii unde traim, si mie mi-e greata de tot sistemul asta mai mult sau mai putin corupt asa ca in continuare merg cu tramvaiul.

Treaba cu cele 18 luni in plus le-am aflat la telefon, de la o operatoare foarte senina, in momentul cand cele 12 luni regulamentare trecusera, prin intermediul unui apel care l-am initiat eu. Afland treaba, mi-am vazut de treaba, si mi-am zis in sinea mea ca nu-i mare chestie si cu vreo 2 luni in urma am intrat pe pagina lor, orange.ro sa vad ce zice in contul meu. Lucrul de care imi pare cel mai rau e ca nu am facut un screenshot cu informatia care mi-o afisa, cum ca eu nu-mi pot face fidelizare. Scris clar, in dreptul numarului meu, ca sa vada tot prostul. Dar mai zicea si perioada cand pot, si anume 16.11.2012, recte azi, cand scriu aceste randuri. Am verificat si ieri, era acolo, insa azi cand am intrat pe site, mesajul „cusut cu ata rosie” nu mai era.

Acum fac o paranteza si pun o intrebare: Daca pe un drum am semnul STOP e logic sa ma opresc si sa-mi vad de treaba, nu? Dar cand cei de la administratia soselelor scot semnul ala, inseamna ca brusc si dintr-o data am voie, nu? Parca asa sta treaba in lumea asta…

Se pare ca nu. Sau cel putin asa mi-a spus don’shoara de la serviciu clienti. Desi notificarea care-mi spunea ca nu pot sa beneficiez de fidelizare pana la data de 16 noiembrie 2012 a disparut, operatoarea mi-a spus ca trebuie sa mai astept o luna, pana in decembrie. Ca daca nu scrie ca nu mai pot, asta nu inseamna ca si pot. Ca-i o eroare. Si ca sa vedeti ca nu-i o eroare, puteti vedea, prin comparatie, in imaginile de jos, cum sta treaba cu cele doua numere Orange care-s pe numele meu: (screenshoturi facute astazi)

Ala pe care vroiam fidelizare:

Si celalalt numar, pe care stiam ca nu am dreptul.

Acu’ sa-mi arate si mie cineva unde ‘mnezeu scrie frumos si citet in magazinul lor online, in WebCare adica, ca informatiile de pe site sunt doar cu caracter orientativ si realitatea poate fi cruda? Este exact ca si cum te-ai duce in Carefour (doar ca exemplu, nu-i cazul) si ti-ai pune in cos un sapun si cand ajungi la casa ti-ar spune ca nu au produsul la vanzare.

 

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.