Sa zicem ca Voyo achizitioneaza Vplay

Pana am aflat eu ca cele 42 de site-uri (poate-s mai multe, poate-s mai putine, am alte treburi mai bune de facut acum decat sa verific) de streaming cu seriale au fost aduse de catre ProTV si Voyo  in atentia CNA buba deja explodase, prea multa lume a scris despre asta ca sa ma mai bag in seama.

Totusi, acum vad ca se fac petitii online care pana la momentul scrierii acestui articol se stransesera aproximativ 8300 de semnaturi. Observ cu aceasta ocazie ca lumea, indiferent ca e vorba de cei 8300 care au semnat-o sau aia de la ProTv, sau aia care se ocupa de vplay, exista o gramada de prosti pe lumea asta. Eu sunt mai idealist (a se citi naiv) de felul meu si existenta prostilor imi provoaca uneori surprize. Astea fiind zise m-am gandit sa stabilesc anumite chestii, ca sa intelegeti si voi cum sta de fapt treaba:

 1. Ceea ce face vplay si celelalte 41 de site-uri incriminate este ilegal.
 2. Faptul ca voi ca utilizatori (in cunostinta de cauza) accesati aceste site-uri si va folositi de serviciile care le ofera este de asemenea o ilegaliate.
 3. Daca va reusi Politia Romana sa inchida aceste 42 de site-uri, alte 100 vor ocupa spatiul lasat gol.
 4. Chiar in situatia in care nu vor mai exista site-uri ilegale de streaming vor exista (oricum mai mult timp) torrente.
 5. Voyo este o porcarie de site cu un continut nasol si pe care nu-l vrea nimeni.
 6. ProTv si Voyo folosesc tactici concurentiale de tip clasic, romanesc, care n-o sa-i ajute pe ei sa aiba succes dar macar o sa-i f*ta pe aia de la vplay.
 7. Cei de la Vplay sunt niste prosti idealisti daca cred ca vor functiona foarte mult in acest format ilegal, chiar daca trec peste acest „hop” si nu sunt desfiintati.

Chestiile astea le spun eu, persoana care atunci cand pot, nu piratez. O data pe luna imi cumpar aplicatii pentru telefon din Google Play, platesc abonament la SeeNow, etc. Dar atata timp cat nu am o alternativa viabila, de caliate si la un pret bun o sa ma bucur, cat se poate, de ce pot sa primesc moka. Si ca mine mai sunt cativa.

Ceea ce ar trebui sa se intample in perioada imediat urmatoare se poate rezuma la doua situatii:

 1. Voyo achizitioneaza si face un rebranding Vplay, apoi cumpara drepturile de difuzare la macar la 4-5 seriale foarte urmarite din oferta Vplay, urmand ca pe viitor, rand pe rand sa-si extinda oferta. Chestia asta combinata cu o platforma mobila de difuzare (aplicatii pentru Android, iOS si Windows Phone) ar rupe gura targului.
 2. Vplay trece in legalitate.

Care dintre cele doua variante credeti ca se va intampla?

Latest Comments

 1. ovidius 7 noiembrie 2012
 2. Petru 7 noiembrie 2012

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.