In sfarsit am gasit ceva care sa ma deranjeze

…intr-un joc. Zilele trecute am terminat Far Cry 3, un shooter frumos, poate chiar mai frumos decat primul, si cam ca mai toate jocurile video din ultima vreme a beneficiat de mai multe finaluri. De fapt, nu mai mult de doua, din cate mi-am dat seama.

Pentru aia care n-au apucat sa vada despre ce-i, campania e cam asa: Tu, personajul principal, esti un oarece baiat de bani gata care impreuna cu frati, gagica si prieteni te duci intr-un arhipelag din Pacific, te parasutezi si ajungi in mana unor pirati. Doar tu scapi, te dai cu bastinosii, inveti sa tragi, sa tai, sa vanezi, sa jupoi animale, sa te vindeci cu leacuri babesti si dupa o gramada de chestii ajungi in situatia in care esti pus sa alegi.

Si nu ai de ales ceva sublim si ireal ca The Dark Side of The Force, nu. Cine a gandit povestea jocului astuia s-a gandit ca-i mai cool daca pe fondul unor ciuperci miraculoase ajungi cu cutitul la gatul prietenei tale si ai de ales intre a-i taia sfoara care o tinea legata sau…gatul. Click stanga sau click dreapta. Sunt curios cati dintre cei care ar fi pusi in fata unei astfel de alegeri, chiar daca e virtuala, ar da click si ar alege cea de-a doua varianta. Cine ar considera macar ca o chestie de luat in calcul?

Chestia asta mi se pare mai de prost gust decat libertatea de a face orice cam orice in GTA sau Postal, decat nivelul controversat din Call of Duty Modern Warfare 2 numit „No Russian” (cand in cel mai bun caz asistai neputincios la macelarirea unori civili, in cel mai rau caz participai) Nu ajuta in nici un fel povestea, nu-i nici amuzant, nu-i nimic. Poate ar avea logica daca jucatorii de Far Cry 3 ar fi intoxicati cu ciuperci magice exact ca personajul din joc, dar hei, we’re not! Si cu mintea clara nu-mi trece prin cap sa aleg sa decapitez persoana care m-am chinuit de-a lungul campaniei singleplayer s-o salvez si sa ma combin cu o preoteasa neagra nebuna.

In rest, joc lung, foarte buna libertate de miscare, foarte faina grafica, Vaas Montenegro e suuuper聽facut iar coloana sonora m-a dat pe spate, m-am distrat terbil cand ardeam campuri de cannabis cu un aruncator de flacari nemtesc din WW2 pe Make it Bun Dem de Skrillex si Damian „Jr. Gong” Marley

Latest Comments

  1. t1byy 27 ianuarie 2013
  2. Eduard 20 iulie 2013

Leave a Reply

Acest site folose葯te Akismet pentru a reduce spamul. Afl膬 cum sunt procesate datele comentariilor tale.