Sa facem curatenie si pe net.

Imaginati-va ca faceti cunostinta cu Ramurel Pastrama, cel mai modern locuitor al catunului Delureni. Spre deosebire de alti consateni pentru care placerile simple ale vietii se gasesc pe fundul unui pahar cu votca de origine dubioasa si in ochii inlacrimati ai unui cal batut si infometat, nenea Ramurel are un fetis unic, un hobby bolnav, am putea zice. Ca sa nu ne mai ascundem dupa deget, trebuie sa precizez de la bun inceput ca Ramurel Pastrama colectioneaza Like-uri. Si pentru ca in afara de 2-3 vechini „dulci” nu-l mai cunoaste nimeni, nefiind nici macar vreo vedeta locala, Ramurel apeleaza la tertipuri pe cat de ingenioase, pe atat de murdare si inutile.

De exemplu, se ia una bucata poza cu doi copii care plang, se ataseaza un mesaj scris gresit si se da drumul pe internet. Statisticile, dupa cum puteti observa si in poza de mai jos sunt infioratoare:

In decurs de doar 22 de ore, poza a fost vazuta de 1983 de ori, a fost share-uita de 4562 ori si a primit nici mai mult de 54769 de Like-uri. Adica 54769 de prosti, aproape 40 de oameni pe minut au dat Like si au distribuit o poza fara nici o valoare, insotita de un mesaj mincinos. Dragii meu, NIMENI nu va da nici un ban, nu se vor intampla minuni si probabil niciodata cei doi din poza nu vor primi mesajele voastre (si daca le-ar primi, fereasca’ dumenezeu cum sunt scrise!) in situatia improbabila ca intr-adevar asta li s-a intamplat. Acum ca ati aflat ca ati fost mintiti nu va doriti ca Ramurel Pastrama sa-si uite parola la Facebook sau sa i se blocheze contul?

Ce mi se pare mai amuzant e ca nimeni nu face un amarat de calcul simplist. Daca pentru fiecare Like aia „primesc” 1 cent, atunci la 1000 de Like-uri cat este targetul postacului mincinos, pustii ar strange 10 dolari. O gramda de bani, intradevar.

M-am saturat sa vad poze de genul asta, in care doctori asteapta disperati pe Facebook inca 347 de Like-uri ca sa se apuce de operatii pe creier, sau alte porcarii asemanatoare. Hai sa facem un pic de curatenie si sa apasam cu incredere pe Report as spam.

Latest Comments

  1. Razvan 10 ianuarie 2013

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.