Toleranta la prostie

Cred ca una din cele mai mari blesteme cu care ne confruntam noi ca natie, si nu exagerez deloc cand ridic problema asta la un nivel atat de inalt este toleranta la prostie.

Faptul ca prostii se tolereaza intre ei e un lucru de la sine inteles, doar n-o sa-si dea unii altora in cap, ca se inteleg unii pe altii in ignoranta lor. Nu-i saracia, nu-i lipsa de resurse, nu-i educatia, nu-i coruptia sau mai stiu eu ce alte motive mai exista in aparenta. Acestea din urma au in spate o problema mult mai mare, un buboi ocult si perfid care trece neobservat in ciuda cancerului social care-l provoaca.

Ceea ce nu inteleg este de ce aia mai rasariti accepta in cele mai multe cazuri avansarea in orice domeniu a celor incompetenti. Chiar avem atat de putini oameni integri, oameni de cultura, lideri reali care sa se impuna in fata non-valorilor? De la copii analfabeti care nu sunt lasati repetenti „ca sa aiba si ei 8 clase” si pana la politicieni care incearca sa castige simpatia alegatorilor prin afirmatii ca „votati-ma, o sa fur mai putin ca ceilalti” totul miroase a putreziciune si ma intreb cat mai dureaza pana se umple paharul.

S-a ajuns pana in situatia ca trebuie sa mimezi prostia si sa nu cumva sa faci treaba (mai) buna ca sa nu cumva sa bagi incompetentii in belea si sa intri in vizorul lor.

Latest Comments

  1. rembo 17 martie 2013
  2. Lady bug 19 aprilie 2013
    • Mack 19 aprilie 2013

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.