Despre evolutie si tehnologie

Era o vreme cand cei prosti si slabi nu isi transmiteau genele mai departe. Ca asa era pe atunci, erau mancati de crocodili and shit. Citeam pe undeva ca la nivel mondial #conformunorstudii a scazut nivelul de inteligenta tocmai din motivul de mai sus, deci clar iese din discutie vreo evolutie la nivel genetic.

Intr-o revista, probabil聽Anticipatia, citeam acum multi ani ca oamenii se vor schimba din punct de vedere fizic de exemplu li se vor micsora picioarele pentru ca folosesc prea mult mijloacele de transport. Gen. Si de ce sa nu recunosc, nu m-ar deranja sa ajung ca tipul din Limitless, macar in unele privinte. Si raspunsul la imbunatatirile care le-as vrea e un pic mai complicat ca o pastila transparenta, dar vad ca se ajunge usor la situatia cand tot felul de imbunatatiri vor ajunge la indemana oricui. Ma rog, initial celor cu bani. Sunt multi cei care, daca le vorbesti despre asa ceva, sunt impotriva din start, dar uita ca oamenii isi fac imbunatatiri de ceva vreme pentru scopuri mai putin nobile. La urma urmei, daca Nicoleta Luciu poate sa-si puna tzatze, eu de ce nu as putea sa-mi pun vedere in infrarosu?

Nici nu se lansase pe piata Google Glass versiunea Explorer, si deja era interzis intr-un bar din Seattle si dintr-un strip-club din Las Vegas. Ofcors, doar de dragul reclamei, pentru ca indivizii destul de norocosi sa aiba acces la device sunt prea putini ca sa fie nevoie de un anunt oficial.

Evolutia oamenilor nu se va intampla la nivel genetic. Nu vom capata brusc tot felul de abilitati ca persoanjele din Heroes. Evolutia se va face prin tehnologie. Deja smartphone-ul e parte din viata multor tineri, care nu cunosc alt mod de trai fara acces permanent la internet, urmatorul pas este Google Glass, care va augumenta realitatea inconjuratoare cu informatii si dupa o perioada de acomodare, toata lumea va purta ochelarii.

Nu cred ca vom zbura, sau vom fi mai puternici, dar vom fi mai informati, in permanenta. Faptul ca o sa avem acces la informatii fara macar sa le gandim sau sa le cerem o sa ne faca mai prosti? Nu stiu. Socrate credea ca scrierea va avea acelasi rezultat, la fel s-a spus si despre inventarea tiparului dar n-am ajuns chiar atat de rau.

Latest Comments

  1. acsel 5 mai 2013

Leave a Reply

Acest site folose葯te Akismet pentru a reduce spamul. Afl膬 cum sunt procesate datele comentariilor tale.