Call of Duty: Ghosts VS Battlefield 4

Cum s-au obisnuit de ceva vreme, jucatorii se vor imparti in doua tabere care se vor improsca reciproc in comentarii si pareri. Chestia faina e ca exista concurenta si fanii au oricum de castigat. Dar inainte de a ne da cu parerea care-i mai tare, sa vedem despre ce e vorba in cele mai anticipate jocuri ale acestui an, din informatiile aparute la Electronic Entertainment Expo:

Call of Duty: Ghost…

…despre a carei campanie singleplayer am mai vorbit, se va concentra pe singleplayer, care a fost mereu punctul forte. Aveti mai jos asa numitul video All Acces care dureaza 30 minute. Sau…

Ideile principale le gasiti aici:

 • Jocul se lauda ca noul motor grafic va rula cu o medie decenta de 60 fps pe hardware nextgen desi nivelul de detaliu este fara precedent in aceasta franciza. Sper ca va rula bine pe Nvidia GTX 660 M cu 2GB DDRAM 馃檪
 • Nivelele confirmate sunt „Into the deep” un mediu acvatic aflat in Marea Caraibilor , „No man’s land” – un nivel postapocaliptic aflat la vreo 10 mile de orasul San Diego, 聽in care verdeata se imbina cu un mediu urban distrus si probabil radioactiv. Alte imagini prezinta aurore boreale deasupra unui teritoriu inghetat dintre Antarctica si America de Sud (Chile), altele complexe militare undeva in Brazilia, peisaje urbane moderne in Venezuela, probabil in Caracas.
 • Povestea pleaca de la premisa ca SUA nu mai este o superputere din cauza unui cataclism care a distrus guvernul, armata, iar personajele principale nu mai se pot baza pe tehnologia si puterea de foc de care dispunea SUA in titlurile Modern Warfare. „We are all we’ve got”. Toata actiunea se petrece la 10 ani de la acel eveniment, iar antagonistii vor fi jucati de o coalitie de state din America de Sud.
 • Cainele Riley va fi un personaj principal, caracter jucabil, accesibil la fel ca o drona, printr-o telecomanda.

Battlefiled 4…

…va fi concentrat mai mult spre multiplayer, care este si punctul forte a acestui joc. Despre campania singleplayer se stiu deja cateva chestii, sa vedem totusi ce s-a dezvaluit la E3:

Ideile principale:

 • Lupta se va duce pe uscat, in aer si mai nou, pe apa acest nou mediu aducand skyjet-uri, barcute si probabil distrugatoare cu rachete Tomahawk disponibile cel putin commander-ului. Din barci poti scapa direct in skyjet-uri, cum ar fi niste capsule de salvare. Pe uscat vom avea vehicule de tip MRAP – Cougar iar ca si schimbare, munitia de pe toate vehiculele nu va mai fi infinita.
 • Commander-ul e ceva vechi, disponibil in Battlefield 2142 si Bad Company, care a fost reintrodus in Bf4. 聽In functie de cat de bine se descurca echipa acesta primeste mai multe optiuni, de la chestii de recon pana la atacuri foarte puternice, asemantoare cu killstreak-urile din jocurile CoD.Va fi doar unul singur pentru fiecare echipa si ceilalti jucatori vor primi puncte bonus daca vor asculta comenzile date de el. In trailer se vad urmatoarele Scan UAV, EMP UAV, TOMAHAWK MISSILE, DEPLOY GUNSHIP, INFANTRY SCAN iar acestea vor fi disponibile in functie de obiectivele controlate de jucatorii pe harta. Tot din aceasta pozitie vei putea sa trimiti provizii si vehicule. Commander mode va putea fi jucat de pe pc, console si tablete/telefoane ceea ce mi se pare super fain.
 • Va contine harti urbane cu cladiri imense, distructibile, probabil cele mai mari la ora actuala, in care veti putea folosi pana si lifturile.
 • Jocul va avea cateva modificari fata de Bf3 cum ar fi sun glare-ul mai mic, supression blur va fi mai scazut iar mediul mai sensibil/distructibil.
 • Clasa Recon se pare ca va avea in dotare C4, atunci cand veti da Spot, veti vedea cum aratati efectiv cu mana stanga spre obiectiv.
 • Armele de asalt o sa fie capabile sa faca damage elicopterelor. Printre arme am observat Scorpion – un SMG facut de cehi, un AK 5 suedez, SCAR-L cu Holo si Magnifier.
 • Ca tot veni vorba mai sus de killstreak, se pare ca acestea se vor aplica la nivel de echipa, in video se vede in stanga jos activat Sprint, apoi Extra Ammo.
 • Inca o chestie faina, daca te misti destul de repede, s-ar putea sa intorci cutitul impotriva celui care vrea sa-ti ia placutele.
 • Pe partea de singleplayer, trailerul arata o lupta pe mare, pe un portavion numit Titan, si de pe o barca de atac.

Concluzie

Din fiecare prezentare, se vede ca fiecare se va concentra pe punctul forte, fiind mai greu de comparat cele doua jocuri. Eu sunt convins ca singleplayerul ca fi demential in CoD iar pe partea de multiplayer va rupe Battlefield. Grafica e comparabila pentru prima data in amandoua jocurile, diferenta majora facand-o Frostbyte prin mediul distructibil. Desi se lauda ca vor rupe gura targului prin chestii noi, revolutionare, totul e marketing. Nu ma indoiesc ca imi vor placea amandoua, insa noutatea e destul de limitata. Care-i mai tare? Inca nu pot sa ma pronunt, trebuie sa vad multiplayerul din CoD si povestea din singleplayerul Battlefield 4 ca sa ma pot pronunta.

sursa poza聽bf4blog.com

Latest Comments

 1. Malesh 13 iunie 2013

Leave a Reply

Acest site folose葯te Akismet pentru a reduce spamul. Afl膬 cum sunt procesate datele comentariilor tale.