Avem o religie cel putin ciudata

Pentru simplul fapt ca nu ne nastem bine si deja suntem botezati si crestem cu ideile crestinismului, tindem sa trecem cu vederea anumite lucruri cel putin ciudate in religia crestin-ortodoxa. Eu nu sunt „fan” foarte mare a religiei: nu ma duc de buna voie la biserica, nu fac cruce la toate troitele pe langa care se intampla sa trec, am niste interpretari personale asupra Vechiului Testament, etc.

Sa nu ma intelegeti gresit, nu sunt ateu pur, am eu niste chestii in cap care ar putea trece drept religie, idei insa care nu prea le impartasesc cu lumea, nu vreau sa conving sau sa corup pe nimeni, cum fac aia care vin pe la usi sa-mi vorbeasca despre dragostea lui Iisus. Respect in schimb pe cei care cred in ceva si nu fac misto decat daca se baga in sufletul meu ostentativ.

Dar revenind la ideea din titlu, sa va povestesc ce-am patit. Am avut ocazia in ultimele luni sa stau de vorba cu un musulman, nu prea habotnic cum sunt multi prin zona asta, destul de educat si cu bun simt. Si pentru cei care au vazut Compania 9 (daca nu l-ati vazut inseamna ca ati ratat probabil cel mai misto film rusesc) poate isi aduc aminte faza cu rusnacii care urmau sa fie trimisi in Afghanistan si sunt “prelucrati” cu privire la chestiile care nu au voie sa vorbeasca, sa atinga, etc. Haaram! Eh, chestia aia e valabila si acum, ni s-a spus sa nu discutam despre femei, sa intrebam de ele, sa nu ne aratam talpile, sa nu dam chestii decat cu mana dreapta, Salam Aleikum, sa nu facem glume despre Allah, tot tacamul. Mno, zis si facut.

Dar petrecand ore multe cu tipul asta oarecum erudit, din vorba in vorba, cat mai costa o femeie pe meleagurile voastre, etc, am ajuns inevitabil si la topicul religie. Dupa ce-am facut amandoi precizari de bun simt, ca nu vrem sa deranjam sau sa ofensam cumva, nici macar din intamplare si nestiinta, si ne-am asigurat de mai multe ori unul pe celalalt ca discutia e doar cu scop informativ am inceput sa facem schimb de idei. Si atunci s-a intamplat sa intru in impas, eu – om inteligent – sa-i explic unui musulman – om inteligent – cum sta treaba cu crestinismul.

  • Cum poate sa moara fiul lui Dumnezeu daca El insusi este Dumnezeu.
  • Cum cinstim moartea si invierea lui Iisus prin consumarea simbolica si oarecum canibalistica a sangelui si trupului Lui.
  • Cum de-am ajuns sa ne inchinam la icoane daca porunca nr.2 zice sa nu facem asa ceva, sau la un instrument de tortura – pentru ca asta este de fapt crucea pe care a fost rastignit Iisus.

Latest Comments

  1. misha 26 octombrie 2013
  2. Cronicarul 27 octombrie 2013
  3. Tobosharu 2 noiembrie 2013

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.