Google Now Launcher pentru toata lumea (ma rog, care are Nexus)

Google Now Launcher, fostul GEL – Google Experience Launcher care initial aparuse doar pe Nexus 5 desi s-a crezut ca avea sa faca parte din update-ul la ultima versiune de android, 4.4 KitKat este acum disponibil in Google Play pentru ultilizatorii de tablete si telefoane Nexus (sau Google Play Editions) care au ultima versiune de Android. Eu il folosesc de ceva vreme si pe telefonul meu, un S2 Plus ca facusem rost de apk de aiurea de pe net si ruleaza foarte bine si pe Jelly Bean, fara nici o problema insa limitarea aceasta la doar o anumita clasa de dispozitive are legatura cu doua chestii:

  1. Se incearca eliminarea fragmentarii sistemului de operare prin transformarea mai multor aplicatii/servicii care inainte erau incluse in sistem, in aplicatii de sine statatoare. Avantajul? Eliminarea necesitatii de a astepta un update de firmware pentru repararea unui bug sau introducerea unei functii noi.
  2. Cineva pune frana companiei Google, cel mai probabil chiar partenerii cu care face afaceri. Nu cred ca Samsung e de acord ca acest launcher sa poata fi instalat pe telefoanele produse de ei, sa renunte foarte usor la TouchWiz pentru o experienta mai aproape de original.

Pe Nexus 7 ruleaza foarte bine. In ecranul principal, bara de notificari si cea cu butoane nu mai sunt negre ci continuua wallpaperul. Daca faceti swipe spre dreapta pe telefon folosind acest launcher, se deschide Google Now, insa pe tableta sunt doar 3 homescreenuri iar cel cu Now nu face parte din ele. Aveti mai jos cateva imagini:

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.