Ce poti sa faci cu Chromecast

Am citit cateva articole de la cativa romani care au pus mana pe un Chromecast (click pentru unboxing-ul meu) in ultima vreme si daca ar fi vorba sa trag o concluzie din ce-a scris lumea, ar reiesi ca e o jucarie fara viitor si fara functionalitate. Pentru o chestie lansata in US si vanduta numai acolo pana de curand, descoperirea unor utilizari pentru dongle aici in Romania e un pic mai complicata, dar nu imposibila. Astazi insa 19 martie 2014, jucaria de streaming de la Google se lanseaza oficial in 11 tari: Canada, Danemarca, Finlanda, Franta, Germania, Italia, Olanda, Norvegia, Spania, Suedia si U.K ceea ce nu poate sa insemne decat un singur lucru – va fi din ce in ce mai usor sa obtineti continut care sa mearga cu Chromecast.

E drept ca exista o lista de aplicatii care suporta Chromecast la momentul actual, insa nu toate sunt disponibile in Romania, iar pentru ca unele sa fie disponibile, trebuie sa recurgeti la mici hack-uri, insa lista se mareste permanent si mai exista si alte lucruri interesante care le suporta. Si poate nu stiati ca lista oferita in Google Play este mica si incompleta. Da, de cand a fost lansat SDK-ul, mai multi developeri au introdus suport pentru Chromecast in aplicatiile lor, insa erau mai greu de gasit in milionul de aplicatii din Play Store. Well, not anymore, acum exista Cast Store for Chromecast, o aplicatie care le aduna pe toate la un loc, cu review-uri si link-uri de descarcare din Play. Dar asta nu e tot.

Cu ocazia Sf. Valentin de anul asta, developerii au lansat ceva pentru romantici. Ideea e urmatoarea: intri pe pagina Google Music, in dreapta sus ai rotita dintata, de acolo alegi Labs, iar ultima optiune e Chromecast Fireplace Visualiser. Se apasa pe Enable, apoi save changes, si la final, cand ascultati muzica, nu va mai aparea artwork-ul albumului ci niste flacari digitale. Nu o sa va puteti incalzi la ele, insa e o alternativa ieftina si la indemana pentru oricine la fanteziile cu dragoste in fata semineului, pe o blana de urs. Adica nah, cu blana va descurcati voi…

Sa nu uitam de faptul ca si browser-ul Chrome are o mica extensie care va permite sa afisati ceea ce vedeti voi in browserul pc-ului direct pe televizor iar nu in ultimul rand, puteti sa jucati jocuri, cam 11 la numar. Daca ati auzit de Cards against Humanity, il aveti pe Chromecast si se numeste DYF – Dehumanize Your Friends.

Parerea mea e ca afirmatiile privind aceasta „jucarie” despre inutilitatea ei sunt exagerate si spuse in necunostinta de cauza.

Update 25 martie 2014

Photowall pentru Chromecast, poti sa dai share la fotografii pe tv la un loc cu prietenii. Ca sa nu pierd vremea explicand, aveti un video mai jos:

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.