Cum sa activezi serviciul Google Music in Romania

Serviciul Google Music nu este disponibil in Romania. Il astept de ceva vreme si personal nu cred ca ar trebui sa mai dureze chiar atat de mult timp pana apare si la noi, pentru ca aplicatia aferenta este deja disponibila. Nu cunosc exact motivele, pentru ca lipsa unei platforme de distributie decenta duce la piraterie la hack-uri ca cel prezentat mai jos.

Q: Ce este Google Music?
A: Este un magazin online pentru muzica care pe langa integrarea cu serviciile foarte faine de la Google permite si upload-ul a 20.000!!! de melodii proprii si ascultarea lor prin intermediul interfetei web sau aplicatiei de android.

Q: Cand vreau sa intru pe music.google.com imi zice ca tara in care ma aflu nu este suportata. Ce e de facut?
A: Poti astepta. Sau poti sa citesti mai departe acest articol si activezi serviciul in mod miselesc, asa cum am facut eu.

Iata pasii care trebuie sa-i parcurgeti:

Google Music cere pentru activare ca sa fiti in una din tarile care accepta deja acest serviciu. Daca verificarea se facea inainte doar pe baza IP-ului, acum mai necesita un lucru, si anume un card activat in Google Wallet cu o adresa de USA.

Daca ati mai cumparat aplicatii si jocuri din Google Play inseamna ca aveti deja un card atasat Google Wallet, si in acest caz trebuie doar sa editati adresa, care poate fi la fel cu cea folosita de mine in poza.

Daca nu aveti un card atasat in Wallet trebuie sa-l adaugati folosind datele reale ale cardului insa cu o adresa americana. Nu va faceti griji, cardul nu va fi facturat, nu se vor face verificari, retrageri, absolut nimic, adresa poate fi modificata fara probleme dupa ce ati activat serviciul Music sau chiar sa eliminati cardul din Google Wallet.

Dupa ce ati rezolvat etapa cu cardul, trebuie sa para ca dumneavoastra navigati din USA, asa ca recomand un proxy. Introduceti adresa music.google.com in browsertunnel.com si logati-va.

Va aparea un pop-up care va cere sa acceptati termenii si conditiile si asta e tot. Din acest moment puteti sa accesati serviciul Google Music de oriunde, sa uploadati propriile melodii, etc.

Daca considerati folositor dati Like, Tweet, +1, etc…

UPDATE: Google Books devine deasemenea accesibil. 😉

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.