Bratara „Aprinde Magenta” tear-down

Aseara a fost concertul de lansare in Romania a Deutsche Telekom, reteaua care a preluat Romtelecom si Cosmote, si pentru ca eram cu nevasta prin oras, am zis sa trecem si pe acolo.

Vedetele de la concertul din fata Palatului Culturii au fost Lala Band, 3 Sud Est si Connect-R, insa n-am apucat sa vedem decat Lala Band si prima melodie a celor de la 3 Sud Est dupa care ne-am carat spre casa, sa ne luam dozele de Battlefield 4, respectiv Sims 4. Cat am stat acolo, pe langa baloanele magenta pentru care se bateau toti, mai erau si vreo 2-3 domnisoare, imbracate in tricouri magenta (duoh!) care imparteau bratari ca in poza de mai jos. Cand mi-au dat-o, tipa mi-a scos o chestie de plastic de la ea care-i intrerupea alimentarea cu curent energie electrica si mi-a spus ca mai tarziu se va aprinde. Primul gand a fost: Combustie spontana?!?


Pe spate avea un cod QR care daca era scanat te ducea pe pagina de descarcare din Google Play/Apple Store a aplicatiei Hai!.

Daca eu am plecat mai devreme de sfarsitul concertului, n-am apucat sa vad cum se aprinde, sau de ce. Senzor de lumina nu avea, nici un comutator vizibil, asa ca banuiam ca era aprinsa „remotely” prin unde radio. Curiosity killed the cat, asa ca acum cateva momente m-am apucat sa fac un tear-down, o dezasamblare, pentru a vedea ce se afla la interior. Nu-i asa ca sunteti si voi curiosi?

Dupa ce-am desfacut foarte usor cele patru suruburi, am avut acces la interior.

Ma asteptam ca de fapt, bratara sa fie doar o bratara si singura chestie care sa se aprinda la un moment dat sa fie medalionul cu sigla Telekom.

Ei bine, nu. Dispozitivul alimentat cu doua baterii CR2032 de 3V avea o banda flexibila pe care erau lipite 5 (cinci) LED-uri magenta. Banuiesc ca banda functioneaza si ca o antena, insa asta e tot ce am putut afla, pentru ca microcontrolerele nu-mi spun nimic.

Latest Comments

 1. Marius 15 septembrie 2014
 2. Gigi 15 septembrie 2014
  • George 15 septembrie 2014
 3. eu ok 15 septembrie 2014
 4. Webstyler 18 septembrie 2014
  • Mack 18 septembrie 2014
 5. moraru mariana sandica 20 septembrie 2014
  • Marius 22 septembrie 2014
 6. mihai 23 septembrie 2014

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.