Cum sa NU poti instala Ubuntu 14.04 pe un laptop ASUS ROGg46VW cu Windows 8.1

Desi laptopul nu a venit cu sistem de operare instalat, eu l-am luat in varianta cheala, ca sa-i pot eu pune variante de test, si nu m-am jucat decat cu Windows 8 si Windows 8.1. E un Republic of Gamers, si l-am luat pentru Battlefield 4 si Call of Duty: Advanced Warfare nu sa ma limitez la jocurile de pe Linux, asa ca pana acum nu am avut nevoie si nici nu am incercat sa instalez nimic open source, decat o singura data cand eram plecat anul trecut, si nu intelegeam de ce mi-a formatat tot hardisk-ul.

windows8_linux

Astazi, si in cursul saptamanii trecute am incercat sa fac dual boot intre Windows 8.1 si Ubuntu, ca sa aflu ca din cauza unei chestii numite UEFI nu pot sa fac asta cum faceam inainte. Dupa ce-am sapat un pic pe internetzi si-am aflat care-i treaba si cum se rezolva, am incercat sa dau disable la fastboot si la secureboot ca sa ma aflu in situatia de a nu gasi nici macar urma de aceasta setare. Dupa ce mi-am zis, hai sa pun un Windows 7, ca asta e mai permisiv si ca sistem de operare, chiar e facut ok. Guess what, nici o varianta de test, Enterprise, nici un iso luat numai eu stiu de pe unde cu ultimele update-uri nu recunoaste hardiskul care il am eu in laptop.

Drept urmare m-am lasat pagubas, astept ca un dezvoltator de opensource sa faca ceva in privinta problemei asteia, ca sunt multi care vor sa faca dual boot inainte de a trece cu totul pe linux si faptul ca nu pot avea doua sisteme de operare actuale si de top (Ubuntu 14.04 si Windows 8) pe un hardware de top cam da naspa la imagine…

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.