Deblocare legala a telefoanelor

Guru’ telefoanelor destepte, instalarilor de Windows de pe stick usb si a jocurilor cumparate pentru ca altfel-nu-se-poate, adica eu, s-a interesat care-i treaba cu conditiile de deblocare in retea a telefoanelor cumparate de la diferiti operatori de telefonie.

ANCOM supervizeaza treburile de acest gen si exista chiar un cod de conduita (link spre pdf) acceptat de toti operatorii de telefonie din Romania. In el se specifica multe lucruri faine insa nu are valoare de lege asa ca fiecare face ce vrea, dupa  cum urmeaza:

Orange

Telefon la liber – Gratuit
Telefon la abonament in timpul perioadei contractuale – 425.2 lei
Telefon la abonament dupa expirarea perioadei contractuale – 54 lei

Vodafone

Telefon la liber – Gratuit
Telefon la abonament in timpul perioadei contractuale – 50 euro
Telefon la abonament dupa expirarea perioadei contractuale – 10 euro

Cosmote

Cosmote Romania si partenerii sai  –  adica Germanos, Internity, etc nu comercializeaza telefoane codate in retea, indiferent daca sunt cumparate la liber, la reduceri sau impreuna cu un abonament. 

RDS

RCS RDS nu codeaza telefoanele in retea.

Atentie! Ca sa aveti parte de acest serviciu trebuie sa faceti dovada ca ati cumparat telefonul de la respectivul operator, si va mai trebuie si garantia si o carte de identitate. Procedura ar trebui sa dureze maxim 15 zile si nu se aplica la telefoane foarte foarte vechi, ci doar astea mai noi.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.