Cum sa sparg parola la WiFi

Eu nu sunt hacker, nu am facut decat ceva programare in liceu cat sa inteleg bazele asa ca nu pot sa ma dau cocos in domeniul asta. Din cand in cand insa, mi se pune un pitic pe creier si pierd o gramada de timp incercand sa invat cum sa fac o chestie, cum sa modific ceva, etc. Practic, foarte multe din tutorialele care le-am scris aici pe blog au ajuns sa fie publicate in felul urmator: m-am izbit de o problema, dar pentru ca eu sunt una din cele mai destepte persoane care le cunosc si nu prea am prieteni la care sa apelez, marea majoritate fiind egali sau mai slab pregatiti decat mine in domeniile care imi cauzeaza probleme am fost obligat sa dau o cautare pe Google. Nu in toate cazurile gasesc toate raspunsurile pe aceiasi pagina la problema mea foarte specifica ceea ce ma face sa-mi pun neuronii la munca si sa adun informatii din mai multe surse ca sa gasesc o rezolvare. Dupa ce le-am adunat si au functionat, le adun intr-un articol si gata tutorialul.

Astazi de exemplu am simtit nevoia sa hackuiesc o retea wireless parolata. Sa zicem ca era a mea si am vrut sa-mi testez indemanarea. Sa zicem. Dupa ce-am citit pe bloguri, forumuri si in alte locatii mai mult sau mai putin obscure de pe internet, am ajuns destul de aproape de performanta de a afla parola prin metode neortodoxe. Din pacate nu am reusit. Ce-am invatat din toata chestia asta?

  1. O gramada de cunostinte noi despre tehnologia WiFi si despre criptare. Nu cred ca as fi in stare sa explic cuiva cu lux de amanunte toate informatiile astea noi, pentru ca si pentru mine a fost cam mult, insa macar am habar.
  2. Windows sucks. Linux rullz. Nu e o idee buna sa lucrezi cu surogate ca cygwin sau distributii minimalistice in VirtualBox.
  3. Scenele alea care le vedem prin filme cu hackeri sau specialisti in calculatoare care se pun in fata unui calculator ales in mod random dintre multe altele, apoi incep sa dea frenetic din degete si in maxim – MAXIM!  5 minute au facut imposibilul, pot sa si le bage regizorii in fund, pentru ca sunt cu mult mai false ca ninjalaii care zboara prin copaci sau aia care trag sute de gloante fara sa reincarce. Creierul uman, degetele umane nu sunt capabile sa faca brute-force attacks iar exploatarea unei probleme de securitate nu prea se face cu Ctrl Alt Del.

Revenind la problema din titlu, raspunsul e da, se poate. In functie de modelul de router wireless, de modalitatea de criptare a retelei si de complexitatea parolei, sansele sunt destul de mari, chiar fara sa fii neaparat power user, poate doar un pic de tech-savy. Practic e nevoie de chestii de baza in utilizarea linux, lucru cu fisiere in consola, compilat, chestii de astea. Cine vrea sa treaca peste aproximativ 2 ore de sapat, sa se intereseze de Reaver, Bully, THC Hydra sau Aircrack ng.

Latest Comments

  1. butnaraski 18 iunie 2014
    • ff 28 februarie 2015
  2. roxi 6 decembrie 2014

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.