Cum sa joci jocuri 3D folosindu-te de realitatea virtuala oferita de Google Cardboard

Pentru ca un Oculs Rift e (in versiunea 2 pentru developeri) cam 350$ m-am gandit sa fac rost de niste lentile si sa-mi fac propriul Google Cardboard. N-am gasit lentile asa ca l-am comandat din China, la un pret rezonabil.

Dupa aia m-am jucat cu ce ofera aplicatia lor plus un player video pentru experiente imersive (banuiesc ca merge fain cu porn) , apoi cu experiente 3D  care-s facute dupa un demo de Oculus Rift (toate aplicatiile aici) m-am pus pe gandit si cautat.

Practic, prima problema care o aveam e sa transform semnalul video astfel incat in loc de o singura imagine, sa-mi afiseze 2 imagini, una langa alta, care combinate, sa ofere o experienta imersiva. Raspunsul a venit cu TriDef 3D, un driver care face exact asta. Pacat ca e trial pentru 14 zile, insa isi face treaba foarte bine.

Pasul doi a fost sa gasesc o metoda de a face streaming/screen-mirroring de pe pc pe telefon, primul pas fiind sa folosesc protocolul de streaming care il au placile video moderne,  ca sa fac streaming folosind aplicatia LimeLight. Din pacate, LimeLight o ia razna cand jocurile se deschid in split-screen side-by-side din cauza driverului de mai sus. Dupa alte sapaturi, mi-am dat seama ca as putea foarte bine folosi o aplicatie de control la distanta, care sa ofere o rata de transfer mai mult decat decenta. Dupa niste sapaturi pe reddit, am aflat ca Splashtop e o alternativa destul de ok. Eu practic asta folosesc acum.

Ca sa fac o lista completa, e nevoie de:

  1. Una bucata Google Cardboard
  2. Una bucata telefon compatibil, eu am un Nexus 5.
  3. Elastic ca sa-ti prinzi Cardboard-ul de cap (de maini o sa ai nevoie)
  4. Un pc si un router wireless.
  5. Software-ul de mai sus, adica Splashtop (pc si android), TriDef.
  6. Creier.

Rezultatul? O experienta VR cam naspa, insa ieftina. Am reusit sa ma plimb pe Golmud Railway in Battlefield 4 pe jos si conducand tancul, si pot spune cu mana pe inima ca pentru o improvizatie, e mai mult decat impresionant.

PS: TriDef are si suport pentru Oculus printr-un plugin, care il puteti lua de aici si care imbunatateste experienta, insa merge doar in unele jocuri. Se pare ca se poate face si headtracking, dupa ce scrie un tip pe reddit. Eu inca n-am incercat.

Latest Comments

  1. David 27 septembrie 2014
    • Mack 27 septembrie 2014

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.