Cum sa rezolvi chestii cu Posta Romana

Am dat comanda de Google Cardboard de pe site-ul asta. Am incercat sa-l fac eu acasa din carton, magneti si fara NFC insa n-am gasit lentile, iar ca sa le fac la comanda la un magazin de ochelari, pe langa faptul ca costau o gramada, aia nu prea reuseau sa intelega ce vreau, gen:

-Dom’le, vreau doua lentile de plastic, biconvexe, de 25mm diametru si 40mm distanta focala. Circulare.
-Ce fel de rame vreti?
-Nu vreau rame, vreau doar lentilele!
-Dar avem oferta la rame, putem sa va prezentam, uitati aici…

In fine…cand am dat comanda, mi-au dat tracking number, iar adresa am pus-o cea de unde stau pe moment, nu cea din cartea de identitate, ca sa fie treaba buna, ca oricum nu avea rost ce adresa pun, tot la oficiul postal trebuia sa ma prezint ca sa ridic comanda. Azi dimineata verific tracking numerul si-mi arata ca a ajuns in Iasi dupa aproximativ 2 saptamani, asa ca ma duc la posta. Acolo mi se spune ca intr-adevar, mi-a venit pachetul dar a fost dat spre returnare din cauza adresei incomplete (Chinezii mi-au trecut adresa fara sa imi puna si tronsonul). Mno, bun si asa, intreb cand a plecat. Pai dimineata, la 7.30 imi raspund ei si intreb unde e acum, si cum se poate face sa intru in posesie, ca am venit sa-l ridic. Si mi se raspunde ca nu se mai poate ca pachetul deja e in avion, ca e in drum spre China. Deja mi se aprinsesera beculetele, asa ceva e imposibil, mie nu-mi place sa fiu luat de prost asa ca intreb, bun, dar un numar de telefon de la depozit, ala care conduce camionul cu pachete, pilotul de avion, cum dau? Raspunsul halucinant a fost: Degeaba sunati ca nu va raspunde nimeni. Cu alte cuvinte sunt luat de prost pe bune.

Pun mana pe telefon si sun la un oficiu postal de la Bucuresti, aia mai ca-si pun mainile in cap, vazand ca informatiile din reteaua lor le aratau ca pachetul este inca in Iasi. Mi se recomanda sa sun la 0219393 (asta e sediul central, astia rezolva chestii) si dupa o mica discutie intre cei de la Bucuresti cu cei de la Iasi mi s-a spus sa ajung la oficiul postal. Acolo mai ca nu m-au pupat in fund, incercand sa-mi explice ca mi-au intors o intreaga masina cu pachete doar ca sa-mi dea mie coletul din partea cealalta de oras, pentru cunoscatori, sediul postei vamale e la Rapa Galbena iar locatia de unde zicea diriginta ca mi-au adus pachetul e intre Tatarasi si Dancu, pe strada Aurel Vlaicu. Timpul trecut intre apelul celor de la Bucuresti si rezolvarea problemei, recte – ridicarea coletului de catre mine a fost de 10-12 minute.

Nu stiu cum sa va explic insa o masina nu reuseste sa ajunga in 12 minute de la depozitul de pe Aurel Vlaicu pana la Rapa Galbena decat daca e noaptea pe la 3, in nici un caz vinerea, la ora de varf. Totusi, ca sa termin intr-o nota pozitiva, ia uitati ce am eu aici:

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.