S-a dat Sudoku la admitere

Am fost azi si-am dat admitere la facultatea de informatica, nu ca mi-ar trebui in mod deosebit. Am o asa zisa cariera, mai scot cate ceva si pe langa, vreau sa-mi dau drumul la o afacere mica, nah, nu ma plang, insa mi-am zis sa fac si eu, acolo, ca oricum are toata lumea. Problema mea e ca daca tot ma apuc de una, sa fac ceva ce-mi place si inteleg, asa ca m-am indreptat spre Facultatatea de Informatica, la UAIC.

Am fost printre putinii 6 oameni care au dat admiterea la informatica – limbajul pascal, ca ala e singurul care l-am facut, altul nu mai stiu destul de bine incat sa dau examene, iar alea care le mai cunosc (html, css, php) sunt fix pix. Subiectele au fost okay, daca dadeam la facultate cand terminasem eu liceul prin 2005 si primeam subiectele astea, ieseam poate nu in primii 10 dar in primii 50 tot ma gaseam. Acum mi-a fost mult mai greu, am stat de exemplu vreo 2 minute sa-mi aduc aminte cum se scrie expresia „diferit” in Pascal desi m-am uitat de vreo 2 ori printr-un manual de Pascal cu o saptamana in urma si o stiam foarte bine. Sincer, eu zic ca am sanse 50% sa fiu admis, dar nici n-am plecat cu sperante mai mari. Daca faceam pregatire macar 2-3 luni inainte eram bazat, insa asa, din ce imi aduc eu aminte, plus ca proful meu de informatica juca mai mult Red Alert decat sa-mi predea mie vectori, stive si matrici, si asa de unu’ singur e greu. De scris am scris, daca am facut ceva bun pe acolo am nota de trecere, dar chestia faina e unul din subiecte, mai exact ultimul, era despre sudoku.

Sudoku pe bune, de ala de-l juca un prieten de-al meu, pe un un vai de telefon pe buda, dimineata. Si la admitere la facultatea de informatica iti da puncte daca rezolvi un sudoku, si desenezi patratelele alea pe foaie si pui ciferele acolo corect. Buei, nu zic, trebuie sa-ti mearga mintea ca sa rezolvi o jucarie cognitiva de asta, ceva gandire analitica, sa ai macar un pumn de neuroni peste medie. Si nu zic nu, punctul urmator cerea sa faci in pseudocod un algoritm de rezolvare a sudoku, apoi sa faci un program in pascal care sa faca asta.

Treaba asta ma face sa ma gandesc la o singura treaba: eu cu Battlefield 4 si Candy Crush Saga nu joc ce trebuie!!!

Latest Comments

  1. Yamasha 24 iulie 2014
    • Mack 24 iulie 2014

Leave a Reply

Acest site folose葯te Akismet pentru a reduce spamul. Afl膬 cum sunt procesate datele comentariilor tale.