Vrei dosar penal? Fa-ti poza cu o arma, sau ceva care seamana foarte bine cu una!

Din cate stiu eu, in instanta din Romania nu sunt permise ca probe pozele, inregistrarile audio si video realizate in prealabil, fara vreo aprobare. Apoi, Adobe Photoshop este o unealta foarte puternica, care poate manipula imagini intr-un mod aproape incredibil. Si nu in ultimul rand, pe profilul meu de facebook am un album dedicat airsoftului, in care apar eu si alti jucatori, imbracati mai mult sau mai putin tactic, tinand in maini replici de airsoft a diferite arme, de la pistoale la snipere.

Daca alea ar fi real-steel, sau real-polymer in cazul alora mai moderne, ar trebui sa am niste acte pentru ele, iar pentru altele nici nu as avea voie sa le detin din punct de vedere legal, pentru ca munitie si pentru ca rata de foc.

In fine, nu credeam ca e normal sau posibil ca in tara noastra cineva, oricine sa fie luat la intrebari si sa-i fie intocmit dosar penal din cauza suspiciunilor politiei asupra veridicitatii unei arme dintr-o poza de pe facebook. Suna total aiurea, nu?

Well, it happend. Un tanar din Mehedinti a fost chemat la audieri de catre politie dupa ce a postat pe facebook o poza in care tine in mana o arma.

Daca comunitatea de airsoft e in siguranta atata timp cat pot sa demonstreze organelor ca replicile sunt replici, toti cei care si-au facut poze la prezentarile de armament militar in data de 1 decembrie ar trebui bagati in puscarie, pentru ca sunt o adevarata amenintare pentru siguranta nationala. Nu?

Latest Comments

  1. acsel 23 ianuarie 2015
    • Mack 23 ianuarie 2015
  2. acsel 23 ianuarie 2015
  3. tibi 25 ianuarie 2015

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.