The Norhern War sau ce se mai intampla in New Eden.

Cu cativa ani in urma, mai exact in o confruntare intre doua aliante masive de jucatori CFC/RUS si N3/PL din mmorpg-ul Eve Online, a ajuns pe prima pagina a ziarelor (serioase, nu numai a publicatiilor de gaming) dupa ce o greseala minora a dus la izbucnirea asa numitei Bloodbath of B-R5RB, o lupta pentru un sistem care a dus la participarea a 7,548 de caractere (personaje din jocul Eve Online) pe durata a 21 de ore, si a dus la distrugerea a bunuri in valoare de 11 trilioane de isk, adica aproximativ de 300.000 dolari. Si de cateva zile incoace, un nou razboi numit The Northern War, a izbucnit.

Pentru a va face o idee despre acest joc, va invit sa urmati acest link. Daca vreti sa incercati gratuit Eve Online pentru o durata de 21 de zile, in loc de 14, urmati indicatiile din link scrise cu rosu.

Mai jos aveti detaliile conflictului prezent:
The Imperium, redenumit astfel din Cluster Fuck Coalition – (CFC) este o super coalitie care numara mai mult de 40.000 de membri si care detin suveranitatea sistemelor din partea nordica a New Eden, intr-o zona numita nullsec. Numarul mare de membri apartinand The Imperium permite folosirea unor doctrine ieftine (nave/module/tactici) avand totusi posibilitatea sa castige orice lupta doar din numarul mare. Pana de curand au fost considerati o entitate prea mare si prea bogata pentru a putea fi infruntati de celelalte aliante/corporatii din Eve.
Lowsec este tot o zona importanta care nu poate fi cucerita, insa jucatorii se bat in acesta zona pentru controlul a unor sateliti care pot oferi o metoda abundenta si pasiva de a aduna moneda din joc, numita isk. Pentru a echilibra numarul mic de oameni din aceste corporatii, doctrinele lor sunt scumpe si foarte greu de folosit din cauza cerintelor in materie de skill-uri.
The Imperium, grupul foarte mare din nord a inceput sa stagneze pentru ca nimeni nu vrea sa se lupte cu ei (e un lucru stiut ca fac tot posibilul ca luptele sa nu fie distractive, supraincarcand intentionat serverele, evitand luptele si atunci cand o fac, aducand un numar foarte mare de oameni facand astfel pierderea luptei de catre ei, imposibila). Pentru a forta corporatiile din lowsec sa se lupte cu The Imperium, le-au atacat satelitii. Din pacate, acest lucru nu a functionat, The Imperium pierzand flote intregi in mai multe ocazii, in conditiile in care reuseau sa distruga o nava, doua. The Imperium au devenit mai buni pe masura ce incercau din nou, insa au continuat sa ia bataie de la flote care erau uneori de 4 ori mai mici sau mai putin.
Vazand ca pierd in continuare, s-au pregatit bine si au adus mai multi oameni in flote. Dupa aceasta masura luata de The Imperium, corporatiile care erau in razboi intre ele in zona de lowsec s-au aliat si au luptat impotriva dusmanului comun formand un grup numit Low Sec Voltron, acest lucru ducand la pierderi de partea The Imperium pe o scara mai larga, in lupte participand mii si mii de piloti.

Low Sec Voltron, nu numai ca au reusit sa-si apere toti satelitii, dar au inceput si actiunea de curatare a zonei low sec de prezenta The Imperium, capturand toti ceilalti sateliti in proces. In timp ce se intampla asta, una dintre cele mai mari aliante apartinand The Imperium numita Space Monkey Alliance (SMA) au „deranjat” un grup numit I Want Isk, o organizatie de jocuri de noroc, foarte puternica si enorm de bogata, cei dintai acuzandu-i pe cei din urma de actiuni de RMT (Real Money Transfer, transformarea isk in bani reali, unul dintre putinele lucruri interzise in Eve Online). I Want Isk a decis sa plateasca Low Sec Voltron pentru a se razbuna pe Space Monkey Alliance in locul lor. Dupa alungarea The Imperium din lowsec, Low Sec Voltron a cautat alte tinte, si probabil cu indicatii date de I Want Isk si folosind nave blackops apartinand corporatiei Psychotic Tendencies (TISHU), Low Sec Voltron si-au indreptat ochii spre nord. Ajutati de catre aproape orice alta entitate mare din Eve Online, care au raspuns provocarii de a ataca sistemele din nord, fie din cauza ca au fost platiti de catre I Want Isk, fie doar pentru gloria de a participa in urmatorul razboi mare, o noua coalitie numita Money Badger Coalition (MBC) s-a format si au inceput o invazie. Money Badger Coalition este de fapt o referinta la Honey Badger Coalition, o alianta mai veche din care faceau parte cativa membri actuali ai MBC pana cand au fost atacati de catre The Imperium in zona de vest undeva prin 2013 dar si la faptul ca singurele lucruri care ii tin impreuna pe membrii Money Badger Coalition (MBC) sunt „ura” comuna pentru The Imperium dar si banii care ii primesc de la I Want Isk. Apropo, printre membrii MBC se afla Waffles, Test Alliance Please Ignore, Suddenly Spaceships, Snuffed Out, Shadow Cartel, Psychotic Tendencies, Pandemic Legion, Pandemic Horde, Nerfed Alliance Go Away, Exodus, Dead Terrorist, Darkness si multi altii.
Raspanditi in mai multe regiuni si in sute de sisteme MBC a inceput sistematic sa alunge The Imperium din propriile sisteme. Majoritatea aliantelor din The Imperium sunt la momentul actual pe fuga, dupa ce au pierdut mai multe regiuni care se considerau initial de necucerit si se retrag spre nord, unde este casa Goonswarm Federation, liderii The Imperium.
In urma cu doua zile, MBC a reusit sa preia controlul sistemului unde avea casa una din cele mai active corporatii din punct de vedere PVP din The Imperium, si anume Circle Of Two (CO2). Treizeci de minute mai tarziu dupa pierderea sistemului, conducerea CO2 a anuntat ca refuza sa fie carne de tun pentru Goonswarm Federation si ca se vor intoarce impotriva The Imperium care nu au adus decat 10% din oameni in lupta de aparare a sistemului lor M-OEE8, care este si o zona de acces spre nordul indepartat. La scurt timp dupa acest fapt, alte doua corporatii, si anume Bovril (fosta membra Razors Alliance si ulterior The Bastion) a parasit The Imperium pentru Omega Security Syndicate (OSS) alaturandu-se MBC iar Hole Violence au renuntat si ei la orice afiliere cu The Imperium.
Liderul The Imperium, Mittani a dat publicitatii un dicurs in care considera pierderea sistemului M-OEE8 o mica victorie, pentru ca nu au pierdut nici o nava de tip supercap (Titani si supercarrier-e care costa mii de dolari)

Aveti aici si un video in engleza care explica situatia.

Cu alte cuvinte, ce se intampla acum e razboiul secolului in Eve, cu majoritatea grupurilor orientate pe PVP aliate impotriva unei super-coalitii. Indiferent de cine castiga, e un moment minunat sa faci parte din aceasta „lume.”

Latest Comments

  1. Cristi Mîrț 30 martie 2016

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.