Unboxing si Minireview Tastatura Mad Catz S.T.R.I.K.E. 3

UNBOXINGDESIGN

Tastatura MadCatz S.T.R.I.K.E. 3 foloseste o variatiune de silicon pentru taste numit P.U.L.S.E. Key Membrane. Mecanismul care sta la baza functionarii acestei tastaturi este la fel ca la orice chinezarie de 10 lei insa producatorii spun ca materialul folosit la constructie are un feedback tactil mai bun, o experienta mai placuta si o rezistenta la utilizare de 5 ori mai mare ca la o tastatura normala.

Acest model de tastatura vine in trei culori, Negru, Rosu si Alb. Materialul exterior are o finisare glossy insa tastele sunt matuite. Design-ul este un pic asimetric, angular insa fara nici o legatura cu ergonomia asezarii tastelor care sunt asezate ca la o tastatura normala, patratoasa. In partea de sus, exista o fanta care aduce cu un maner de purtare insa dimensiunile acestuia nu permit acest lucru, chiar si cu mainile mele mici, tot nu reusesc sa le bag pe acolo. Desi pare impartita in doua, tastatura este facuta dintr-o singura bucata, cu exceptia hand-rest-ului, care este detasabil.

Acesta are un finisaj mat, cu exceptia a doua zone lucioase unde ar trebui sa stea podurile palmelor atunci cand scrii, si despre care pot spune ca sunt confortabile si ma ajuta sa gasesc pozitia perfecta a mainii pe tastatura, chiar daca nu ma uit. Stanga si dreapta, ca orice tastatura, MadCatz S.T.R.I.K.E. 3 are doua picioruse pentru inclinarea ei, foarte solide si acoperite cu cauciuc pentru o foarte buna aderenta. Eu stau cu ele ridicate, impreuna cu hand-rest-ul imi ofera un confort destul de ridicat.

Una din caracteristicele cele mai interesante la aceasta tastatura este iluminarea, atat caracterul cat si dedesubt pot fi iluminate cu o paleta larga de culori (16 milioane) si nivele de iluminare care poate fi reglat in functie de dorintele utilizatorului, prin software.

Tastele Function se pot folosi ca si taste media, impreuna cu tasta Fn. S.T.R.I.K.E. 3 are un total de 12 taste programabile, 7 in partea stanga sus, deasupra tastelor Function si 5 in partea dreapta, in jurul tastelor sageti. Aceste 5 taste macro  (marcate de la  C1 la C5) au jumatate din inaltimea celor din jur. Cele 7 de sus nu sunt tocmai taste, ci niste mici butoane, masurand mai putin de un centimetru patrat, si de forma rombica. Langa aceste butoane, in partea lor dreapta se afla un selector care poate dezactiva tasta Start, pentru a scapa de grija apasarii ei accidentale.

PERFORMANTA

Tastatura S.T.R.I.K.E. 3 isi demonstreaza competenta atat in jocuri cat si in aplicatii Office. Desi nu este mecanica, forta necesara apasarii tastelor este foarte mica, doar in prima zi am avut probleme cu apasari de taste care nu se inregistrau insa din a doua zi nu am avut probleme. Tastatura este si destul de silentioasa, fiind acceptabila pentru folosirea in locatii unde trebuie sa imparti spatiul cu altcineva.

CONCLUZIE

The Mad Catz S.T.R.I.K.E. 3 este una din cele mai bune tastaturi pe care am avut ocazia sa le folosesc, si chiar daca design-ul asimetric nu tine de functionalitate cat tine de imaginea firmei MadCatz, aceasta este usor de folosit si confortabila. Faptul care are mai multe moduri, care pot fi adaptate de la un joc la altul si shimbate printr-o singura apasare de buton ar fi fost un atu minunat pe vremea cand jucam si altceva in afara de Eve Online. Imi place foarte mult iluminarea reglabila si faptul ca este stabila. Sunt foarte multumit si recomand aceasta tastatura pentru cei care vor sa-si ia echipament un pic mai profesional.

Se gaseste de vanzare la eMAG la pretul de 338 lei.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.