Nu cred ca o sa fie razboi

Citeam intr-un articol de pe nwradu despre efectul civilizator al americanilor asupra tarilor care le „cotr0pesc” aruncand in stanga si in dreapta cu democratie si Coca Cola, ba chiar in trecut am scris si eu un articol in care explicam solutia universala pentru toate problemele romanilor.

Totusi, personal cred ca situatia nu-i atat de simpla incat sa se rezolve cu o demonstratie de forta a americanilor in Corea de Nord care sa-i puna cu botul pe labe definitiv, deoarece in tot acest context trebuie sa luam in calcul ce-ar face China care-i la momentul actual singurul inamic cu adevarat periculos pentru SUA.

Treaba de acum mi se pare similara cu situatia cand venea un pustan cu 10 ani mai mic ca tine si te injura de mama. Il alergai, il trageai de urechi si pana sa te simti tu razbunat veneau sa te intrebe de sanatate ceilalti frati ai pustiului, mai mari si decat tine, eventual tatuati si cu perioade petrecute in puscarie.

SUA nu cred ca ar risca un conflict de proportii mondiale (acum), doar pentru ca s-au trezit niste rupti de realitate si de foame in frunte cu Kim Jong-un sa se dea cocosi amenintand bazele americane din zona Asia-Pacific dar si Guam sau Hawaii.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.