Impresii din SUA

Vroiam intr-un timp sa ajung in USA, sa traiesc si eu visul american, dar cum se intampla de obicei, timpul omoara visele, si uneori ajungi chiar si sa uiti ca ai vrut vreodata sa faci ceva anume. Uitasem si eu, sansele mele de a ajunge pe taram american erau foarte mici, de neglijat chiar.

Si intr-o buna zi, n-au mai fost.

Scriu aceste randuri dintr-un pat dintr-o camera din Fairfield Inn, un hotel de doua stele amarate pe care orice patron roman le-ar dubla linistit pentru conditiile existente.

Am plecat din Romania de pe Otopeni cu destinatia聽Munchen, de acolo am zburat spre Washington DC, iar de acolo spre Huntsville, Madison County, Alabama. Dupa ce m-am interesat de la niste colegi de corporatie despre locatia unde ma aflu acum, am fost rugat sa nu judec USA dupa ce o sa vad aici, majoritatea dandu-mi de inteles ca Alabama e un fel de Vaslui al Statelor Unite, si ca berea e foarte buna.

Nu sunt singur aici, mai am cativa colegi romani, si unul din lucrurile prin care iesim foarte tare in relief este faptul ca noi nu suntem grasi. Adica, cum sa explic, de cand m-am casatorit si draga mea sotie a devenit intre timp o maestra bucatareasa si cofetareasa, iar eu pe alta parte nu prea am mai iesit la alergari sau la airsoft, am pus un pic de burtica, care se observa destul de bine dupa masa. Eh, aici in Huntsville ma simt slim, tras prin inel.

Un alt lucru care m-a frapat initial e ca americanii nu prea circula pe jos, poti sa mergi mile intregi fara sa vezi nici macar un singur pieton, iar tot ce inseamna arhitectura si cai de acces sunt gandite pentru soferi si pentru accesul cu masini.

Din punct de vederere a modului de comportare, americanii sunt exact asa cum i-am cunoscut, la fel ca intotdeauna, sociabili si prietenosi, chiar fara sa stie ce fel de hram porti.

In materie de atractii locale in Huntsville, cel mai important este muzeul U.S. Space & Rocket Center, caruia o sa-i dedic un articol separat, pentru ca e prea prea tare. E drept ca altceva nu am vizitat, dar nici nu cred ca in alta parte o sa pot atinge Saturn V, SR-71 Blackbird sau sa vad roci de pe luna.

In materie de vreme, aici e cald, la fel ca in Romania, singura diferenta fiind faptul ca e foarte multa umeazeala in aer, si cand ploua, pai ploua.

Nu stiu cum sa inchei, asa ca o sa va las pe voi sa-mi lasati intrebari in comentarii daca vreti sa aflati mai multe detalii.

 

Latest Comments

  1. Cronicarul 4 septembrie 2016
    • Mack 7 septembrie 2016
  2. mihai 16 septembrie 2016
    • Mack 21 septembrie 2016

Leave a Reply

Acest site folose葯te Akismet pentru a reduce spamul. Afl膬 cum sunt procesate datele comentariilor tale.