Rezolvat. A murit Picasa si blogul meu e pe butuci pe partea de imagini.

Pe vremea cand blogul meu avea hostingul pe Blogspot, toate imaginile care le urcam pe blog se duceau in contul de Picasa, si asa a fost si dupa ce m-am trecut pe self-hosted wordpress, pentru ca imaginile erau embeded in continuare. Un lucru lucru bun, pentru ca sumele de bani care imi ies din acest site sunt destul de mici, cat sa-mi acopar costurile de hosting si domeniu, eventual pentru pentru o shaworma o data la cateva luni iar gazduirea imaginilor de pe blog pe hostul propriu are insemna niste costuri in plus pe care nu le-as vedea amortizate prea curand.

In ultima vreme nici nu am mai actualizat blogul din varii motive, pentru ca aveam nevoie de niste solutii pentru problema cu imaginile si acum am gasit-o.

Folderul Picasa care continea imaginile pana in momentul de fata o sa existe in continuare, deci e o problema care nu mai sperie (actulizarea embedd-urilor pentru aproximativ 2000 de articole era un chin) iar noile imagini de pe blog for fi adaugate de pe Google Photos. Un lucru care trebuie amintit este faptul ca Google Photos inca nu are optiunea de embedd, ceea ce mi se pare un pas in spate de la Picasa, asa ca a trebuit sa folosesc o alta solutie. Rezolvarea am gasit-o prin folosirea unui plug-in numit Google Photos embed, care imi converteste automat link-urile de share de pe Google Photos in embedd pe blog, ceea ce pentru mine e super convenabil.

Un alt lucru fain este ca imediat sub imagini se adauga automat o mica descriere a fotografiei. Cam asa:

Sper ca soltutia gasita de mine o sa fie de ajutor si pentru altii care vor o solutie usoara de a posta imagini pe blogul personal fara a incarca spatiul de pe host.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.