Ce-mi trage sistemul in jos?

Cand sunt pus in situatia de a achizitiona un sistem pc pentru mine sau pentru prietenii mei, tot timpul il iau pe bucati, in ideea ca n-am nevoie de sigiliu pe cutie, daca vreau sa fac upgrade-uri pot s-o fac oricand, raportul pret calitate este optim iar viitorul suna bine.

Toate aceste achizitii le faceam dupa cunostinele proprii, care le acumulam cu ani in urma din reviste de profil, reviste care nu mai exista la momentul actual, asa ca de obicei ma uit la tehnologia de fabricatie, anul in care a fost lansat, pret, compatibilitate si brand. Totul dupa feeling, de exemplu nu aleg procesoare AMD (probleme frecvente cu racirea) sau placi ATI (drivere proaste) chiar daca au si modele de succes.

Totusi, vine o vreme cand unele chestii pica sau software-ul care il rulez pe sistem are cerinte din ce in ce mai mari, cerand cu ochii in lacrimi un upgrade.

Si cand e vorba de upgarde-uri merg pe ideea de chestii ieftine intai. Daca pot sa obtin un plus de viteza cu niste ram care ma costa 100 lei nu o sa investesc 700 intr-un procesor. Nu la inceput, in orice caz ­čÖé Totusi, exista situatii in care o singura componenta trage in jos intregul sistem si incetineste componente care de felul lor sunt foarte bune si foarte rapide. In multe cazuri acestea sunt usor de descoperit la o analiza mai atenta, insa eu am descoperit o pagina care face asta in mod automat in functie de componentele alese, facand-o o unealta nepretuita in upgrade-ul sau construirea initiala a unui PC.

http://thebottlenecker.com/ este site-ul si dupa ce mi-am ales eu configuratia (i5 4440, Nvidia GTX1060 3GB, 8GB DDR3 si SSD+HDD) mi-a dar urmatorul rezultat:

Your CPU is too weak for this graphic card. GeForce GTX 1060 3GB will need at least 16GB of RAM to work well. Memory should be splitted in 2 sticks if your motherboard supports dual-channel memory layouts, otherwise in 1 stick.

Chestii care le stiam, dar cand primesti si valori exacte, plus recomandari de modele nu pot sa zic decat jos palaria.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.