AliExpress si Posta Romana in contextul pandemiei de COVID-19

Astazi mi-a ajuns o comanda pe care am dat-o pe AliExpress pe data de 18 mai 2020. Deci au trebuit 86 de zile ca sa ajunga din China pana la mine acasa. Cam multisor, avand in vedere ca inainte de pandemia de COVID-19, cel mai mult am asteptat maxim 45 de zile.

Cand am ajuns la posta, am intrebat-o pe doamna de acolo daca mai am vreo sansa sa primesc celelalte pachete (maruntisuri, chestii sub 2 dolari) si mi s-a raspuns ca da, pentru ca undeva pe la jumatatea lui martie 2020, in contextul pandemiei de COVID-19 s-a sistat transportul pachetelor si abia acum, de curand s-a dat drumul.

Desi pentru mine e o chestie de bun simt sa anunti acest lucru cat mai vizibil, si nu e prima data pe parcursul pandemiei cand ajung pe la posta pentru colete din China, nimeni nu s-a gandit sa faca un pustiu de bine sa printeze o foaie A4 si sa o lipeasca pe usa la intrare sau la tejghea. Aproape ma face sa scot eu o hartie pe care sa o lipesc cu japca, sa fac oamenilor un bine.

Pentru ca un fel de anunt exista, dar daca nu stiam de acest aspect, si mai ales perioada in care a fost luata decizia de sistare, nu cred ca dadeam de ea. Textul deciziei spune asa:

17 martie 2020: Compania Naţională Poşta Română informează că, în urma deciziilor luate de către companiile aeriene de a suspenda zborurile în contextul epidemiei Covid-19 (Coronavirus), activitatea de colectare şi distribuire pentru trimiterile poştei de scrisori, colete poştale şi trimiteri EMS a fost oprită temporar către 107 de destinaţii. În urma deciziilor luate de către companiile aeriene de a suspenda zborurile, Poşta Română a oprit temporar traficul poştal internaţional pe mai multe rute. Astfel, nu se vor mai putea trimite colete, corespondenţă sau trimiteri EMS pentru următoarele destinaţii: (…)China(…). Pentru trimiterile deja înregistrate, pentru destinaţiile amintite, se va încerca expedierea internaţională în limita posibilităţilor, existând riscul de a se produce întârzieri sau de a fi returnate expeditorilor.

23 aprilie 2020: Noi destinații redeschise traficului poștal internațional pentru expedierea de scrisori și colete poștale. Aceste relații sunt: (…) China, (…)

Textul complet al articolului care pare a fi actualizat minim o data pe luna, se gaseste aici. Deci, pe data de 17 martie s-a sistat, pe 23 aprilie s-a reluat pentru pachetele din China. Nimeni nu-si asuma raspunderea si sincer, e foarte posibil ca unele pachete sa nu mai ajunga deloc, insa va recomand sa mai asteptati, mai ales daca e vorba de sume mici.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.