Eve Online: Market Trading in Perimeter TTT 2020 A.D.

Stau pe o avere totala de 32.127.666.986 ISK. S-ar putea sa fie mai putin, s-ar putea sa fie mai mult, asta imi arata pe caracter sheet. Nu stau acum sa le adun, e de ajuns ca am pornit cu 0.94% din banii care ii am acum.

In primul rand, de ce m-am mutat din Jita 4-4 in Tranquility Trade Tower din Perimeter. Pentru o perioada mare de timp, al doilea caracter de pe contul unde am main-ul acum, a stat in Jita, fara sa faca mare lucru decat sa verifice preturi, sa cumpere Skill Injectors si sa-mi vanda loot-ul faction care imi iesea din ratting sau DEDs. Au trebuit sa treaca aproape 3 ani pana cand mi-am indreptat atentia spre market trading si-am inceput sa folosesc acel alt astfel incat sa ajung acum sa nu mai fac nimic altceva pentru ISK. Luna trecuta am cheltuit mai mult de 7.8 bil pe Skill Injectors si nave faction si inca am o gramada de bani care se inmultesc.

Taxele la market trading sunt de 2 tip-uri:

32 bil. Pe 6 ianuarie aveam 38.7 si am cheltuit 7.8 luna asta, fara sa fac tranzactii majore.
  • Ai Sales Tax de 5% care este redus cu 11% per nivel din Skill-ul Accounting, ceea ce la nivel maxim, platesti 2.25% la fiecare tranzactie de vanzare.
  • Ai Broker’s Fee care este platit de fiecare data cand o tranzactie nu este „imediata”. Forumla pentru calculul Broker’s Fee este urmatoarea: Broker’s fee %=5%−0.3%×Broker relations level−0.03%×Faction standing−0.02%×Corporation standing. Eu am skill-uri la maxim dar standings foarte proaste cu corporatia si factiunea de care apartine Jita 4-4, asa ca platesc cam 3.48% Brokers fee.

Cele doua taxe nu par mari, dar cand vorbim de miliarde de isk, acestea devin sume importante. De exemplu, pentru un sell-order de 6.8 miliarde as plati 163 milioane Sales tax si 252 milioane Broker’s Fee. 400 de mil aproape taxe, la o singura vanzare.

Motivul pentru care m-am mutat in Perimeter este ca sa pot sa pun buy-orders la 1% broker fee, cu range 1 jump, asta insemnand ca oricine vinde in Jita 4-4 de exemplu, poate vinde pe buy-order-ul meu. Deci itemele vor fi in Jita oricum, dar voi beneficia de Broker’s Fee redus, in loc de 3.49% cat dadeam pana acum.

Din momentul cand m-am apucat si pana acum, multe s-au schimbat, unelte pentru calcularea profitului au aparut si disparut asa ca vreau sa fac un fel de actualizare asupra a ce folosesc eu acum:

  1. EVE Tycoon. Un site care analizeaza si pune intr-o forma placuta ochiului informatii si grafice care te ajuta sa-ti dai seama cat profit ai facut, un calculator de profit-uri care iti poate da o idee asupra profitabilitatii unui item de pe piata.
  2. EVETRADE.SPACE. Un sistem automat care in functie de anumite criterii poate afisa o lista actualizata cu cele mai profitabile iteme de pe piata, cu detalii referitoare la pretul de vanzare, cumparare, profit net, ROI, volum vanzari, totul calculat in functie de taxele proprii.
  3. Adam4EVE.eu O unealta complexa care ofera unelte statistice pentru piata, industria si alte elemente generale din MMO-ul Eve Online. Eu Margin Finder pentru a gasi iteme ce se pot vinde si cumpara pentru profit.

Daca ai intrebari despre cum sa devii putred de bogat fara sa ridici un deget, fara sa risti nave scumpe si fara sa iti rupi degetele, te astept cu un comentariu.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.