Cat e de usor sa faci un deepfake decent folosind Faceswap

Descarcati si instalati Faceswap de aici. Ideal este sa cititi intai indicatiile de aici dar am scris si mai jos in romana, pasii simpli pe care i-am urmat eu.

Am inceput in primul rand cu gasirea unui clip interesant, m-am oprit la o scena din Spiderman: Homecoming cand Iron Man vine sa-i ia costumul lui Spiderman. Am taiat clipul sa apara doar Tony Stark. Softul stie sa separe fetele si sa le puna pe categorii, dar e mai usor de procesat asa, si ma intereseaza sa fac doar ca proba de calitate. Pentru fata mea, m-am filmat pe mine spunand aceleasi replici ca Tony Stark, dar si niste poze functioneaza aproape la fel de bine.

Extract

Eu am folosit setarile default pentru clipul pe care l-am editat in Premiere mai devreme.

Tools/Sort

Dupa aceasta operatiune, toate imaginile cu fata rezultate la procesul de extragere vor fi sortate dupa calitate si ce apare acolo, astfel incat puteti sa le stergeti manual, direct din folder. Capul lui Peter Parker aka Spiderman de exemplu nu ma interseaza, eu vreau sa-i schimb fata lui Tony. Dupa ce ati facut asta, trebuie sa reparati fisierul Alignments rezultat tot la procesul de extragere.

Tools/Alignment

Se alege optiunea Remove-faces. Eu de exemplu nu am mai rulat aceasta functie pentru folderul unde aveam salvate imaginile cu fata mea.

Train

Aici e problema. Tot procesul de „antrenare” se face folosind procesorul grafic, si dureaza, pentru rezultate decente procesul dureaza intre 24 de ore si chiar si o saptamana, in functie de cat de performanta este placa grafica si cat de greu este de creat imaginea de inlocuit. Atentie! La Input A trebuie pus folderul cu imagini care trebuie inlocuite, iar la Alignments A fisierul care contine datele despre aliniere a imaginilor care trebuie inlocuite, in cazul meu, din folderul cu Tony Stark. Pentru ca la un pas anterior, am sters cateva imagini extrase gresit, am in acel folder doua fisiere .fsa de aliniere, trebuie ales cel mai recent. La Input B trebuie introdusa calea spre folderul cu fetele care vor inlocui in video imaginea originala, in cazul meu, fata mea. La fel si cu fisierul de alignment corespunzator fetei mele. Aveti grija sa nu le incurcati, ca o sa trebuiasca sa o luati de la zero. La Model Dir, faceti un folder separat langa cele alte doua foldere cu imagini ca sa aveti totul organizat. Cand totul e gata, apasati pe Train.

Procesul de Train dureaza la infinit, Faceswap nu o sa se opreasca niciodata, atunci cand considerati ca modelul rezultat e ok puteti trece la ultimul pas si anume randarea deepfake-ului. Pe masura ce trece timpul, in preview o sa vedeti in cea de-a 3-a coloana ca imaginea fetei devine din ce in ce mai clara. Cand sunteti multumiti, puteti opri. Si ca sa nu uit, nu e neaparat sa lucreze in continuu, puteti sa salavati progresul si sa reveniti mai tarziu.

Convert

Eu am decis dupa 9 ore si 23 de minute ca e de ajuns, oprit procesul de Train si i-am dat convert. In prima casuta – Input Dir – se alege calea spre clipul video original. In Output Dir alegeti unde vreti sa salvati deepfake-ul. Lasati gol la Alignments si Reference Video, daca nu ati facut alte modificari si le-ati lasat pe toate exact cum am zis. Mai jos, la Writer am ales Ffmpeg, sa transform direct in video. Si i-am dat Convert.

Rezultatul nu e foarte impresionant, pentru ca in majoritatea timpului, fata lui Tony Stark nu a fost indreptata spre camera.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.