Cum sa obtii Certificat digital european COVID

Documentul asta e foarte folositor de avut, ori in format hartie prin portofel, ori in format electronic, ca fiser PDF in telefon pentru ca pe baza lui o sa aiba lumea acces la festivaluri, spectacole, si in majoritatea locurilor unde este risc de imbolnavire si transmitere a COVID. Pe mine ma intereseaza in mod deosebit pentru ca planuiesc sa calatoresc in perioada imediat urmatoare intr-o tara din Uniunea Europeana.

Procedura de obtinere este foarte simpla, singurul lucru care este deosebit de enervant este verificarea anti-bot care mi-a aratat vreo 5 semafoare, 3 treceri de pietoni si 30 de autobuze pana a recunoscut ca sunt om.

  1. Intrati pe pagina https://certificat-covid.gov.ro/ unde o sa completati o adresa de email valida, apoi sa bifati casuta „Nu sunt robot” dupa care dati click pe butonul albastru de autentificare.
  2. Imediat, sau cel putin asa a durat la mine, o sa primiti un email de autentificare in aplicatia de generare certificate, acolo dati click pe butonul Autentificare sau direct pe link.
  3. Pe pagina nou deschisa ar trebui sa selectati LISTA CERTIFICATE si sa apasati pe butonul CERTIFICAT NOU.
  4. Pe aceasta pagina o sa fie nevoie sa introduceti sau sa alegeti urmatoarele date: tipul documentului, varsta peste 14 ani, CNP, Serie C.I., Numar C.I., Initiala nume, Initiala prenume, tipul certificatului (de vacinat. de fost bolnav, de testat negativ), tip vacin, judetul in care l-ati facut si luna, apoi sa confirmati din nou ca nu sunteti robot.
  5. La mine a durat sub 5 minute sa-mi genereze certificatul de vaccinat, care este valabil de astazi 01 iulie 2021 pana pe 30 iunie 2022 si care poate fi gasit in lista certificate, dar si daca dati click pe link-ul de pe mail-ul pe care o sa-l primiti cand certificatul este gata. Pentru viziualizare, in partea dreapta e un ochi simbolic mic mic pe care l-am incercuit eu cu rosu in poza de mai jos.

La voi, cat a durat sa va genereze un certificat?

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.