I was here, si-atunci, si-acum. Rachete ruse in Polonia.

Imi aduc aminte de vag de revolutia din ’89, de bombardamentele din Serbia, Invazia americanilor in Irak, eclipsa de soare din ’99, atacul asupra SUA supranumit 9/11, invazia Crimeei din 2014 si asta a Ucrainei din 2022. Am trait prin trei sau patru sfarsituri de lume, printre care Y2K si sfarsitul calendarului Maya, am avut ak-uri cu munitie pe teava atintite asupra mea, probabil am calcat pe bombe care nu au bubuit. Still alive.

Si astazi, 15 noiembrie 2022, zi de salariu, am trait sa o vad si pe asta, au aparut in presa si pe retele de socializare stiri, ca o racheta a cazut pe teritoriul unui membru NATO si anume Polonia.

Asta nu inseamna neaparat WW3, si nu inseamna neaparat razboi, pentru ca in loc de Articolul 5 e posibil sa invoce Articolul 4, nimeni nu cred ca vrea sa se porneasca un razboi pentru 2 rachete cazute aiurea. Insa nici nu poti sa lasi chestia asta fara raspuns.

In orice caz, rusii au cam sfeclit-o, sunt curios insa in ce mod.

SaintJavelin pe twitter avea un pol despre Article 5 – da sau nu. Cand am votat eu era 62% pentru yes. Asteptam decizia lui Morawiecki, premierul polonez. Fuck.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.