Probleme cu incarcarea la Google Pixel 5.

In 2021 mi-am luat Google Pixel 5 dupa ce-am avut pentru aproape 3 ani un Google Pixel XL, prima generatie. Faine telefoane, nu vreau sa ma intorc vreodata la altceva, si daca totul merge bine urmatorul meu telefon va fi un Pixel 7 Pro. Dar in ultima vreme, telefonul meu Pixel 5 incepea sa dea semne de batranete si ma gandeam ca o sa fiu nevoit sa fac un efort financiar si sa-mi iau Pixel 7 Pro mai devreme decat era planificat, sau fereasca Mnezoo, sa raman cu Oppo A54 5G pe post de titular.

Problema care ma enerva? Incarcarea. Dupa aproape doi ani de zile de utilizare, bateria ma tine surprinzator de okay, ultima versiune de Android 13 se misca exemplar si nu mai am nici un bug vizibil care sa ma enerveze. Totusi, in ultimele luni a devenit din ce in ce mai greu sa-mi incarc telefonul prin mufa USB-C, si in ultimele zile chiar am fost nevoit sa folosesc incarcarea wireless pentru ca nici macar cablul de la incarcatorul lui original nu mai reusea sa-mi incarce telefonul. Alte incarcatoare si alte cabluri nu au fost capabile in ultimele luni sa-mi incarce telefonul Fast Charge, doar incarcare lenta, iar in ultima vreme nu mai functionau deloc. Am cumparat incarcator si cabluri, convins ca e vorba de ceva standard diferit, dat fiind ca nu toate cablurile usb-c sunt capabile de incarcare rapida, si nu toti producatorii au acelasi standarde.

Apple de exemplu are Power Delivery, MediaTek are Pump Express cu diferite versiuni (1.0, 2.0, 2.0+, 3.0, 4.0) care difera in voltaj si amperaj, Motorola are doua standarde si anume Rapid Charging pentru telefoanele mai vechi de 2021 si TurboPower pentru modelele mai noi, de asemenea acestea suporta si Qualcomm Quick Charge 3.0. OnePlus foloseste Dash Charge si Warp Charge, Oppo au SuperVooc Flash Charge iar Samsung au si ei doua standarde, Adaptive Fast Charging si Super Fast Charging.

Well, problema nu era de la cabluri, nu era de la incarcatoare, nu era de la incompatibilitatea dintre standarde, ci de la scame. Yup. Am luat un ac si am inceput sa scobesc in interiorul mufei telefonului, scotand scame batucite si intarite. Cand am incercat din nou sa bag un cablu de incarcare in telefon, acesta a facut click-ul ala de mufa bagata cum trebuie, si aparent am incarcare rapida si fara griji.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.