iPhone 5 e misto, pacat ca-i naspa. Click aici sa vezi de ce!

In seara asta a avut loc evenimentul de lansare a noului iPhone 5, eveniment care nici nu l-am asteptat, nici nu l-am urmarit si nici inainte nu am cautat informatii despre noul smartphone. Cand am aflat de pe twitter, am intrat pe pagina lor oficiala si am incercat sa-mi fac o parere proprie, nepoluata de opiniile altora, fie ei mactarzi sau hateri. Iata care-i concluzia:

De ce e misto iPhone 5?

  • Pentru ca-i facut de Apple, cu un design elegant cu atentie spre detalii remarcabila.
  • Ca e supid-friendly, ca functioneaza bine si…
  • pentru ca e ultima versiune a unui smartphone de succes.


De ce e naspa iPhone 5?

  • Sa vedem…pentru ca e un iPhone 4S alungit. Serios vorbind, e mai subtire, e mai usor, are un volum mai mic (asta cu volumul e noua) si ecranul cu aceiasi latime dar mai lung. Daca in momentul cand cei de la Apple au lansat 4S cu acelasi ecran de 3.5 inchi spunand ca daca l-ar face mai mare si-ar pierde din ergonomie pentru ca degetul mare nu ar mai ajunge pana in partea de sus a ecranului fara sa-si schimbe pozitia, acum si-au dat seama ca lumea chiar da banii pe ecrane gigant (vezi Samsung Galaxy SIII sau Galaxy Note) si au pus si ei un ecran de 4 inchi.
  • Tot ceea ce inseamna specificatii sunt ori chestii imbunatatite de la modelul anterior, ori functii minore care le avea toata lumea de acum doi ani, cum e cazul la Panorma, functie foto care creeaza…panorame.
  • Au schimbat mufa de conectare/incarcare, si nu intr-una microUSB ci intr-un conector numit Lighting, care este incompatibil cu accesoriile anterioare iar un adaptor costa 30 de coco.
  • De asemenea, aplicatiile (sutele de mii) vechi nu vor functiona fullscreen pe noul iPhone pana developerii nu o sa le adapteze noilor dimensiuni si aspect-ratio.
  • Credeati ca microSIM e noul standard? Think again, iPhone 5 foloseste nanoSIM, care-i cu 44% mai mic decat microSIM.

Concluzie? Nu multumesc, raman pe Samsung, din motive pro-Samsung si pro-Android OS atat de multe incat n-as avea timp sa le scriu pe toate in seara asta, si mie chiar mi-e somn. Nu dau si motivele anti-Apple ca nu-i frumos (sa facem problogging, ce mama masii), si pana la urma au facut un dispozitiv bun. Nu e revolutionar, e la fel de plictisitor ca celelalte, dar e unul bun.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.