Aplicatii Android OEM (Asus, Acer, Toshiba, etc) pe dispozitive Samsung

In principiu din motive economice nimeni din producatorii de dispozitive (smartphone-uri, tablete, etc) care conteaza nu vin cu inovatii prea avansate din punct de vedere hardware, desi tehnologia ar exista. Si mai ales cand mai multi producatori folosesc acelasi sistem de operare cum e cazul Android OS, modul de diferentiere tine mai mult de interfata si aplicatii.

Daca iti place TouchWiz iti iei Samsung, daca te atrage mai mult Sense UI iti iei HTC si asa mai departe, pentru ca nu ai alta varianta. Si asta e tot, nu?

Well, nu chiar.

Personal folosesc pe Samsung Galaxy S ROM-ul de Android 4.1 Jelly Bean de la CyanogenMod10 in pofida faptului ca untul n-aluneca ca pe Nexus (ma refer la proiectul Butter, pentru o experienta mai fluida a Android OS) si din cand in cand mai am parte de FC-uri, dar am parte de toate bunatatile cu care vine Jelly Bean, inclusiv Google Now.

Dar nu-i de ajuns. In stanga aveti un screenshot realizat cu pagina principala de pe homescreen-ul telefonului meu. Pe care troneaza ditamai widgetul, care in mod normal, nu ar trebui sa-l aiba nici un posesor de smartphone Samsung, fie el chiar si Galaxy SIII sau Note 2.

Si asta nu doar pentru ca widgetul nu vine o data cu firmware-ul telefonului, ci pentru ca nu-l gasiti nici in Google Play de cumparat, el venind preinstalat pe tableta Asus Transformer, dupa cum se poate vedea in imaginea de mai jos.

Daca doriti si voi widgetul pentru a va face telefonul/tableta unica, aveti aici un link de dropbox cu 18 fisiere .apk care il contine (sub numele de Asus Weather), plus aplicatii ca Toshiba PrinterShare, Spades, Solitaire, SuperNote, Backgammon, etc

Asa cum mi-a atras atentia intr-un comentariu moalesipufos , aceste aplicatii nu functioneaza pe SGS cu Android OS 2.3. Cel mai probabil aveti nevoie de 4.0 sau 4.1.

Latest Comments

 1. moalesipufos 20 septembrie 2012
  • Mack 20 septembrie 2012
 2. gugulea 20 septembrie 2012
  • Mack 20 septembrie 2012
 3. gugulea 21 septembrie 2012
 4. moalesipufos 24 septembrie 2012
  • Mack 26 septembrie 2012
 5. moalesipufos 10 noiembrie 2012
 6. moalesipufos 20 noiembrie 2012
 7. Me 13 martie 2013
 8. moalesipufos 18 aprilie 2014
  • Mack 18 aprilie 2014

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.