De ce Mandriva sux?

Mi-am descarcat si eu Mandriva Linux One 2010 GNOME.

Toate bune, pana cand am vrut sa-l pun pe un stick usb (distributia am testat-o pe netbook-ul meu un Asus EEE 901, care nare drive optic) cu ajutorul UNetBootin si n-am reusit. Dupa ce am cautat un pic pe google, am aflat ca se poate pune mandriva pe stick numai cu un utilitar de-al lor, numita Mandriva Seed care are 2 versiuni, una de linux si una pt windows.

Le-am descarcat pe amandoua, si-am incercat intai cu varianta de windows. Programul nu-mi recunoaste stick-ul. Nu-mi recunoaste nici cardul de la telefon. Nimic. Am zis, ce sa fac, hai ca incerc si varianta de linux, asa ca neavand nici un linux instalat, iau un live cd cu Ubuntu 9.10, il bag in pc, bootez, intru in folderul cu aplicatia (e ceva gen self-extract archive cu extensia .sh Eu sincer n-am mai vazut asa ceva pana ieri) si o rulez in terminal, imi cere parola de root, dau si aia, se deschide o aplicatie care (ca sa vezi ce tare!) imi recunoaste cardul din telefonul meu conectat la pc. Cum stick-ul era plecat cu cineva si alt mediu de instalare n-aveam, mi-am luat inima in dinti si-am instalat pe un card memory stick de 1Gb.

Dupa vreo 17 minute de asteptare, am bootat netbook-ul cu telefonul conectat, mi-a vazut cardul, a bootat foarte greu in modul live, dupa care i-am dat install pe primul ssd.

Ce pot spune despre Mandriva? Gnome e gnome, oriunde ar fi, si ce gasesti pe Ubuntu gasesti si in Mandriva. Rhythmbox, OpenOffice, Empathy (iax, pidgin era mult mai bun, nu inteleg de ce l-au scos) si altele.

Ce m-a impresionat un pic? Prezenta InkScape, kino, TVtime.

Ce nu mi-a placut? La instalare nu mi-a detectat bluetooth-ul. Si culmea culmii, eu sunt „fericitul” posesor al unui modem 3G+ de la Option, modelul Icon 225.

Fiind o distribuite cu Gnome,am zis ca n-am de ce sa-mi fie frica, NetworkMangerul o sa mi-l recunoasca imediat si o sa pot sa ma conectez imediat la net. Ei pe naiba! Da, modemul l-a recunoscut, dar cand am vrut sa ma conectez am fost atentionat ca imi lipsesc 2 pachete: comgt(parca) si ppp. Apoi, daca gasesc Ekiga, si nu gasesc ppp-ul, eu nu dau doi bani pe distributia asta.

D-asta, eu ma intorc frumos la Ubuntul meu care mai crash-uieste din cand in cand la un update, dar macar cand ii infing modemul pentru prima data ma intreaba daca vreau sa ma conectez la net, si 20 de secunde mai tarziu, deja imi verific mailu.

Latest Comments

  1. Mitza_003 1 februarie 2010
  2. McMaster 1 februarie 2010
  3. Gabi 21 iunie 2010
  4. McMaster 21 iunie 2010

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.