Aberatii despre Airsoft

Cu sprijinul comunitatii de airsoft din Romania, revista 6mm a alcatuit un istoric al evenimentelor care au facut din jocul de airsoft un sport la noi in tara. Astfel, din 2003 cand Ianculescu Roberto (patronul airsoft.ro) a adus pentru prima data la noi o replica de airsoft si pana in zilele noastre cand acest joc a devenit sport oficial recunoscut pe 23 Februarie 2010 s-au intamplat multe.

Desi urmeaza sa se infiinteze o federatie, sa primim legitimatii si alte chestii de genul asta, treaba se misca cam greu, pentru ca marea majoritate a jucatorilor de airsoft sunt condusi de pasiunea pentru arme si miscare in aer liber decat de bani si legi si hartogaraie.

E de laudat faptul ca spre deosebire de alte tari din lume, suntem printre putinii care au reusit sa ajunga in situatia ca jucatorii sa aiba ceva de zis in privinta acestui joc si nu suntem reglementati de catre alte autoritati, nu suntem obligati sa ne tinem replicile la club, incuiate in dulapuri, sa fie vopsite in culori stridente sau limitate la anumiti jouli/cadenta care ar putea sa strice din realismul jocului. Lumea a inceput totusi sa se organizeze, de la nivel de mici echipe in orasele mari din tara, pana mai de curand la event-uri (asa cum le spunem noi) la care se aduna toata „lumea buna” din airsoftul romanesc si pe langa jocuri care tin cate o zi intreaga, se lasa cu distractii normale (bere, gratare, povesti in jurul folcului, etc)

Eu m-am bagat prima data in treaba asta pe 14 noiembrie 2009 si din acel moment, mi-am facut niste prieteni buni si m-am reintalnit cu altii mai vechi (Taz).

Latest Comments

  1. taz 4 noiembrie 2010
  2. Mack 5 noiembrie 2010

Leave a Reply

Acest site folose葯te Akismet pentru a reduce spamul. Afl膬 cum sunt procesate datele comentariilor tale.