AirSoft FAQ

 In ultima vreme am fost tot mai des intrebat ce-i ala airsoft, care e diferenta intre paintball si airsoft, ce se foloseste pe post de proiectile, si tot felul de intrebari de genul asta, de-am ajuns sa ma gandesc foarte serios sa scriu un articol, bazat pe cele mai dese intrebari (FAQ) care mi-au fost puse, asa ca iata-l, in 13 raspunsuri simple:

 

1.Ce-i ala/aia airsoft?
E un hobby/sport, in care se folosesc asa numitele replici pentru a lansa bile de plastic asupra altor jucatori/tinte cu scop recreativ, de teambuilding, antrenament tactico-militar, etc.

2.Ce-i aia replica?
Replicile sunt copii ale armelor reale, care functioneaza pe baza de gaz, arc sau electrice. Unele copii sunt atat de bine realizate, incat au dimensiuni, greutate, marcaje, serie, la fel ca armele reale.

3.Cu ce trag replicile?
Cu bile de plastic de 6mm (sau mai rar, 8mm) cu greutati care variaza in jurul a 0.2g-0.3g. Bilele sunt destul de ieftine.

4.Cat costa o replica?
Preturile variaza de la 150 lei la peste 5000 lei (de fapt, vorba lui Boogie, maximul se situeaza la vreo 10000 – Systema PTW Tack Full Mod), in functie de multe caracteristici.

5.Sunt legale?
Da, insa, folosirea lor pentru producerea de infractiuni se pedepseste ca si cum s-ar folosi o arma reala.

6.Cam cat de periculoase sunt replicile?
In functie de puterea replicii si alte variabile, bilele pot sparge dinti, crapa pielea, scoate ochi insa in cele mai multe cazuri, daca cineva e lovit pe piele de la o distanta medie, ramane in cel mai rau caz, o urma, ca o piscatura de tantar care trece in maxim cateva zile. O minima protectie (ochelari balistici) este ABSOLUT OBLIGATORIE pe tot parcursul jocurilor.

7.Cine sunt jucatorii de airsoft?
Pasionatii de arme si militarie si care vor sa faca miscare in aer liber. Varsta minima este de 18 ani.

8.Daca bilele sunt din plastic, cum iti dai seama ca ai nimerit pe cineva?
Nu prea iti dai. Nu tot timpul. Spre deosebire de paintball, airsoftul se bazeaza pe onoare si fairplay. Daca esti atins de o bila te declari singur „MORT”.

9.Ce se intampla cu cei care nu recunosc, asa numitii Nemuritori?
Dupa mai multe incidente sunt facuti de cacao in public, aratati cu degetul si exclusi din comunitate.

10.Unde ma pot duce sa inchiriez o replica ca sa joc?
Desi sunt echipe sau jucatori care mai organizeaza jocuri publice unde se inchiriaza, jucatorii isi cumpara propriile replici si echipamente, spre deosebire de paintball unde sunt firme care inchiriaza.

11.De unde se pot cumpara replici, accesorii, etc?
In acest moment sunt destul de multe magazine in tara in toate orasele mari, plus cele din afara tarii. Cel mai bine citesti articolul acesta: Cumparaturi la Airsoft

12.Cum sa intru in legatura cu comunitatea de airsoft din orasul meu?
Intra pe airsoftromania , fa-ti un cont, vezi la sectiunea Jocuri din „Numele orasului”, vorbesti cu lumea acolo.

13.Ce sa nu fac cand e vorba de airsoft?
Nu fi cocalar. Avem greata, dispret si ura pe cei care vor sa-si ia o replica care arata real si rupe capul la dujmani. Si s-ar putea sa te dam in gat la politie

Daca mai aveti intrebari, puteti lasa comentariu si o sa raspund in cel mai scurt timp posibil.

Latest Comments

  1. Boogie 21 noiembrie 2010
  2. Mack 21 noiembrie 2010
  3. Mack 22 noiembrie 2010

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.