Cum sa mananci seminte, in mod elegant

„Măi, eu am fost Mărgelatu’ şi o să te învăţ să scuipi seminţe ca mine, poate ai succes la fete.” (Florin Piersic adresandu-se senegalezul N’ Doye, jucator la Dinamo)

Aseara cred, ca nu mai tin minte exact, eram intrebat de o prietena, daca vreau seminte. Am refuzat-o politicos, motivand refuzul meu prin faptul ca desi imi plac semintele si merg grozav cu o bere, eu nu mananc seminte indoor. Cu alte cuvinte intr-o casa sau apartament. Raspunsul ei a fost „Deci nu iti place sa mananci seminte frumos.” 
Vreau sa precizez faptul ca nici pe strazile si bulevardele oraselor nu ma dedau la asemenea acte criminale si ma pastrez pentru perioadele cand ma aflu in natura (si in anturaje care-mi impartasesc parerile) pentru ca singurul mod de a manca seminte (si care mi se pare mie normal)  este cel adoptat de Margelatu’.
E la fel de inestetic ca scarpinatul in fund, si totusi, atat de relaxant. Folosirea unui cornet (eventual confectionat artizanal din Adevarul de Seara) pentru depozitarea cojilor, are, dupa umila mea parere, aceiasi efect de hiperurbanism de care sufera cuvantul „chiftea” cand e pronuntat „piftea” sau expresia „strapina de bors” in loc de „strachina de bors” (expresie folosita acum multi ani de o colega de serviciu a mamei mele care voia sa-si ascunda prin limbajul elevat prost insusit originile profund rurale).

Exista undeva prin Codul Bunelor Maniere vre-un paragraf care explica cum se mananca civilizat semintele de floarea soarelui? Eu n-am auzit, n-am gasit nici pe google, cel mai probabil pentru ca mancatul semintelor in sine e o indeletnicire vizual inestetica. Faptul ca am cautat acest lucru ma amuza teribil, e ca si cum ati cauta in acelasi Cod al Bunelor Maniere, capitolul despre Cum sa te scobesti in nas.
Imaginati-va:  „Scobitul in nas se face doar cu degetul aratator al mainii stangi, iar bilutele rezultate se vor aseza cu grija in servetelul special destinat, asezat in dreapta cornetului de scuipat cojile de seminte.” Da, sigur…Pana una alta o sa mananc seminte cu aceiasi pofta care am facut-o si pana acum, cu prietenii apropiati, prin gradina, prin padure, pe dealuri, etc…

Ah, era sa uit, pentru cine are inca dubii, Florin Piersic a glumit. Faptul ca scuipi coij de seminte nu atrage de nici o culoare sexul opus.

Latest Comments

 1. Andreea 4 ianuarie 2011
 2. Mack 4 ianuarie 2011
 3. ripaila 4 ianuarie 2011
 4. Mack 4 ianuarie 2011
 5. ripaila 4 ianuarie 2011
 6. Mack 4 ianuarie 2011
 7. Anonymous 6 ianuarie 2011
 8. Mack 6 ianuarie 2011
 9. Nume 11 ianuarie 2011
 10. Mack 11 ianuarie 2011
 11. Nume 11 ianuarie 2011
 12. Mack 11 ianuarie 2011
 13. Tecuci 26 august 2011
 14. Macku 27 august 2011
 15. Carmen 21 noiembrie 2015

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.