De ce n-aveti Twitter, bah?

Vorbeam mai de mult cu un tip care are o firma, si care are si cont de Twitter, care-i motivul pentru care nu-l foloseste. Si mi-a spus ca nu-l intelege. Altadata, din nou, ma „certam” cu un prieten care are cont pe Twitter, ca spunea ca spre deosebire de Facebook, aceast serviciu n-are nici o utilitate practica, pe motivul ca tweet-urile care ii apar sunt de genul „Ma duc la baie!” sau „Vai ce buni sunt covrigii din covrigaria de pe colt” Nu-i de mirare ca in Romania la momentul actual sunt vreo 3 milioane de conturi de Facebook si doar vreo 40000 de conturi de twitter. Multa lume nu intelege utilitatea lui.


Desi initial a fost gandit ca o metoda de comunicare intre angajatii unei companii, acest serviciu a „scapat” in lume si a fost foarte apreciat de toata lumea. Ba chiar site-ul mai da chix din cauza prea multor utilizatori.
De fapt, twitterul este SMS-ul internetului. Sau ca sa folosesc un nume pompos e „platforma de micro-blogging”. Dar e mai mult de atat.

Un tweet este limitat la 140 de caractere, deci daca vrei sa spui ceva, esti obligat sa fii scurt si la obiect. Poti trimite mesaje care sa mentioneze un alt utilizator, sau poti trimite DM (direct message). Deasemenea, mai multe tweets despre acelasi subiect pot fi grupate cu hashtag-uri. Un cuvant cu # in fata se transforma in hashtag. De exemplu, daca voiati sa vedeti tot ce se spune pe twitter despre cei de la emisiunea Romanii au talent, era de ajuns sa cautati dupa #romaniiautalent .
Twitter-ul mai are un avantaj. Daca e greu sa ei legatura cu o persoana importanta sau cu o vedeta prin mijloace clasice, pe twitter e mult mai probabil sa-ti raspunda. Ai nevoie de ajutor, vrei sa afli repede o chestie, o parere, etc, sigur vei gasi pe cineva indeajuns de dragut incat sa-ti raspunda. Si ce-i mai fain e ca poti sa trimiti mesaje de oriunde. De la calculator, de pe browserul telefonului, dintr-o aplicatie, de pe orice aparat care e conectat la internet.

Multa lume are cont, si fiecare il foloseste altfel. Un studiu a aratat ca peste 40 la suta din tweet-uri reprezinta vorbarie fara rost, insa restul reprezinta conversatie, sunt link-uri care intradevar merita vizitate, stiri, etc, si ceea ce te intereseaza depinde de un singur lucru: pe cine urmaresti. Daca vrei stiri, urmareste pe cei de la @realitatea, daca vrei noutati muzicale incearca @utvro, daca vrei ceva stiri despre telefonia mobila poti incerca un @connectro iar daca vrei sa mai razi, urmareste pe @sergiufloroaia sau @aiurea Totul depinde de ce vrei sa urmaresti.

Latest Comments

  1. Octi 18 mai 2011
  2. Mack 19 mai 2011
  3. octi 20 mai 2011
  4. Mack 23 mai 2011
  5. Mack 23 mai 2011

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.