Cam cat de folositoare sunt de fapt aplicatiile de securitate pe Android?

Ieri seara, furam internet de la biblioteca comunala. „Furam” e cam mult spus, ce vina am eu ca-i deschisa reteaua WLAN 24/24 si nu-i parolata? Astfel, am profitat de ocazie sa-mi fac update la cateva aplicatii de pe telefon, dar sa instalez si cateva noi.

Printre aplicatiile instalate aseara, mi-am pus si una care ma anunta prin sms si email cand se inlocuieste cartela sim, oferindu-mi totodata locatia telefonului. Nu-i sistem anti-furt, ci mai degraba pro-gasire telefon in caz de furt. Chestia care ma roade pe mine, e urmatoarea…

Tehnologia e destul de veche (inainte se facea prin triangulatie) dar nu era disponibila pentru publicul larg, dar acum in ce conditii pot colabora cu politia?

Sa zicem ca cineva, eu de exemplu, patesc beleaua, raman fara telefon apoi ma duc la politie si-l declar furat, si le zic si unde se afla, ca deh, Galaxy S e destept si ma anunta. Poate politia (legal vorbind) sa intre in casa omului sau trebuie facute acte si mandat de perchezitie, si daca trebuie mandat de perchezitie, o sa se oboseasca cineva sa faca actele astea doar pentru un telefon? Sau singura sansa e sa ma duc la om si sa-l iau tare?

Latest Comments

  1. Octi 5 august 2011
  2. Gabriel Ursan 6 august 2011
  3. Mack 8 august 2011
  4. Corina 30 octombrie 2011
  5. Macku 30 octombrie 2011
  6. claudiu 6 mai 2012

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.